Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κουρμούσης (Ιδιωτικό Χρέος): Θέσπιση ενός μόνιμου πλαισίου ρυθμίσεων όλων των οφειλών και όλων των οφειλετών

Κουρμούσης (Ιδιωτικό Χρέος): Θέσπιση ενός μόνιμου πλαισίου ρυθμίσεων όλων των οφειλών και όλων των οφειλετών
«Δεν θα υπάρξει ξανά μια ρύθμιση οφειλών σε δόσεις, χωρίς την ύπαρξη αυστηρών κριτηρίων εισοδημάτων και περιουσία»
Τη βούληση της κυβέρνησης να θεσπιστεί στη χώρα μας ένα μόνιμο πλαίσιο ρυθμίσεων όλων των οφειλών και όλων των οφειλετών, σημειώνει  ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης  και εξηγεί ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι σχετικές δημοσιεύσεις σχετικά με τις 120 δόσεις προς το δημόσιο.
«Πρέπει ωστόσο να διευκρινιστεί», συνεχίζει, «ότι δεν θα υπάρξει ξανά μια ρύθμιση οφειλών σε δόσεις, χωρίς την ύπαρξη αυστηρών κριτηρίων εισοδημάτων και περιουσίας.
Η ρύθμιση σε δόσεις και ειδικά η διαγραφή («κούρεμα») χρέους αποτελούν ευνοϊκά μέτρα που θα παρέχονται μόνο σε όσους έχουν πραγματική οικονομική αδυναμία».
Συνεπώς κάθε ρύθμιση θα συνοδεύεται από ειδικές ρήτρες, έτσι ώστε να μην γίνεται κατάχρηση από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, δηλαδή αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη τους, αλλά το αποφεύγουν με δόλια μέσα, είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο κ. Κουρμούσης υπογραμμίζει ότι οι επιχειρηματίες πρέπει να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή για να υποβάλλουν αίτηση, διότι κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα εκτέλεσης των πιστωτών, ενώ σημειώνει ότι το ενδιαφέρον ένταξης στο μηχανισμό αυξάνεται συνεχώς και απαντάει στην κριτική για το γεγονός ότι δεν προσήλθαν ή δεν ρύθμισαν και οι 400.000 επιχειρήσεις τις οφειλές τους με χρήση του μηχανισμού.
Ο οφειλέτης που ρύθμισε επιτυχώς τις παλιές του οφειλές μέσω εξωδικαστικού και παραμένει ενήμερος, αντιμετωπίζεται ως υγιής και όχι ως υπερχρεωμένη επιχείρηση σε κάθε μορφή της συναλλακτικής του δραστηριότητας.
Αυτό ισχύει τόσο για τη δυνατότητα ένταξης στο ΕΣΠΑ όσο και για νέο τραπεζικό δανεισμό, όπου ο Νόμος παρέχει ειδικά κίνητρα.
Με τον τρόπο αυτό μια επιχείρηση που ολοκληρώνει επιτυχώς τη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού, αποκτά και πάλι πρόσβαση στις δημόσιες και ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης, σημείωσε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης