Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 11,9 εκατ. λιρών στη Barclays για προσπάθεια αποκάλυψης πληροφοριοδότη

Πρόστιμο 11,9 εκατ. λιρών στη Barclays για προσπάθεια αποκάλυψης πληροφοριοδότη
Πρόστιμο 11,9 εκατ. λιρών στη Barclays
Πρόστιμο ύψους 11,9 εκατ. λιρών επέβαλαν στη Barclays οι ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, καταγγέλλοντας τη βρετανική τράπεζα για προσπάθεια αποκάλυψης πληροφοριοδότη, το 2016.
Για την ίδια υπόθεση, τον περασμένο Μάη, η αρμόδια βρετανική χρηματοπιστωτική αρχή (Financial Conduct Authority) και η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England) είχαν επιβάλει πρόστιμο ύψους 624.430 στερλινών στον διευθύνοντα σύμβουλο της Barclays.
Όπως ανέφερε τότε ο διευθύνων σύμβουλος της Αρχής Εποπτείας της Τράπεζας της Αγγλίας, ο Jes Staley «απέτυχε να ενεργήσει με τη δέουσα επιδεξιότητα, προσοχή και επιμέλεια.
Η προστασία των πληροφοριοδοτών αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο για την ασφαλή και υγιή λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Η συμπεριφορά του κ. Staley δεν υπάκουσε αυτά τα πρότυπα».
Οι ρυθμιστικές αρχές γνωστοποίησαν ότι το πρόστιμο του κ. Staley είναι κατά 30% μειωμένο σε σύγκριση με την αρχική ποινή, έπειτα από διακανονισμό.
Η Barclays υποχρεούται επίσης να εκδίδει ετήσιες εκθέσεις που θα αναλύουν λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τους πληροφοριοδότες, από το 2020.
Ο επικεφαλής της Barclays ξεκαθάρισε από τον περασμένο Απρίλιο ότι θα παραμείνει CEO της βρετανικής τράπεζας, καθώς «η προσπάθεια αποκάλυψης ενός πληροφοριοδότη δεν αντιπροσωπεύει έλλειψη ακεραιότητας ούτε τον καθιστά ακατάλληλο να ηγείται της τράπεζας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης