Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μίχαλος: Οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συνεργαστούν

Μίχαλος: Οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συνεργαστούν
«Η επιδίωξη της Ελλάδας για «βιώσιμη ανάπτυξη» δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο από έναν πολιτικό ηγέτη», εκτίμησε ο κ. Μίχαλος
Υπέρ της συνεργασίας των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων «για το καλό της χώρας» τάσσεται ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε συνέντευξή του στο Euractiv, στην οποία χαρακτηρίζει επίσης αντιδημοκρατική τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία.
«Η επιδίωξη της Ελλάδας για "βιώσιμη ανάπτυξη" δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο από έναν πολιτικό ηγέτη.
Όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να παραμερίσουν τις ιδεολογικές διαφορές τους και να συνάψουν συμμαχία» αναφέρει ο κ. Μίχαλος και προσθέτει: «Τα μεγάλα πολιτικά κόμματα, εκτός από τη Χρυσή Αυγή που δεν επιδεικνύει κανέναν πολιτικό σεβασμό, θα πρέπει να βρουν τρόπους ευθυγράμμισης και συνεργασίας σε σημαντικά ζητήματα όπως η οικονομία, η υγεία, η εκπαίδευση και η εξωτερική πολιτική.
Θα πρέπει να σχηματίσουν μία κυβερνητική συμμαχία για το καλό της χώρας και στη συνέχεια μετά την επιστροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη έχουμε αρκετό χρόνο για ιδεολογικές διαφορές και εκλογικές συγκρούσεις».
Επίσης, σημειώνει ότι η συνεργασία θα πρέπει να γίνει τώρα και όχι μετά τις επόμενες εκλογές.
Αν στις επόμενες εθνικές εκλογές δεν συγκροτηθεί κυβέρνηση πλειοψηφίας, τότε θα πρέπει να διεξαχθεί νέα εκλογική αναμέτρηση με αναλογικό εκλογικό σύστημα, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην είσοδο 8-9 κομμάτων στο Κοινοβούλιο.
Σχετικά με τη διαγραφή του από τη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τονίζει: «Αυτός που επηρεάζεται είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προφανώς πιστεύει ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι εχθρός του».
Εξάλλου, τάσσεται υπέρ της συμφωνίας με την πΓΔΜ επισημαίνοντας: «Είναι μία λύση που παρέχει κίνητρα και για τις δύο πλευρές.
Θα καταδείξει ότι η Ελλάδα είναι η κύρια δύναμη στην περιοχή των Βαλκανίων, ενώ η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα θα έχει τεράστιες ευκαιρίες για τη διεύρυνση των επιχειρηματικών ευκαιριών, όχι μόνο στην ΠΓΔΜ, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή».
Τέλος, για τις ευρωεκλογές υπογραμμίζει: «Διακινδυνεύουμε να εκλέξουμε ανθρώπους που δεν αποτελούν μέρος του ευρωπαϊκού οράματος, του σοσιαλιστικού ή φιλελεύθερου χώρου.
 Στην Ελλάδα, λόγω της αναγνωρισιμότητας των υποψηφίων, έχουμε μόνο δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, αθλητές, ποδοσφαιριστές, που εισέρχονται στην πολιτική και περιμένουμε από αυτούς τους ανθρώπους να είναι σε θέση να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα της χώρας.
Είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο.
Χρειαζόμαστε ανθρώπους που ξέρουν να κινούνται στα γραφειοκρατικά συστήματα των Βρυξελλών, αλλά εξακολουθούν να έχουν αποτελέσματα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης