Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πράσινο φως από τη Μαδρίτη σε πλοίο με 311 μετανάστες να πλεύσει στην Ισπανία - Ιταλία και Μάλτα αρνήθηκαν να τους δεχθούν

Πράσινο φως από τη Μαδρίτη σε πλοίο με 311 μετανάστες να πλεύσει στην Ισπανία - Ιταλία και Μάλτα αρνήθηκαν να τους δεχθούν
Οι 311 μετανάστες διασώθηκαν την Παρασκευή στη Μεσόγειο
Η Ισπανία έδωσε σήμερα (22/12/2018) το πράσινο φως στο πλοίο μιας ΜΚΟ, όπου επιβαίνουν 310 μετανάστες, να εισέλθει στα χωρικά ύδατά της, αφού η Ιταλία και η Μάλτα αρνήθηκαν να το δεχθούν.
«Εξαιτίας της άρνησης ή της απουσίας απάντησης από κοντινότερα λιμάνια», οι λιμενικές αρχές της Ισπανίας «επέτρεψαν (στο πλοίο) να κινηθεί προς τα ισπανικά χωρικά ύδατα» επισημαίνει η ισπανική κυβέρνηση σε ένα δελτίο τύπου.
Οι 311 μετανάστες που διασώθηκαν την Παρασκευή στη Μεσόγειο από την ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση Proactiva Open Arms, μεταξύ αυτών γυναίκες και μωρά, θα πρέπει να περάσουν τα Χριστούγεννα στη θάλασσα, καθώς ο διάπλους αναμένεται να διαρκέσει το λιγότερο πέντε-έξι ημέρες, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο τύπου της οργάνωσης.
Η Λιβύη, η Γαλλία και η Τυνησία δεν απάντησαν στο αίτημα της ΜΚΟ να αποβιβαστούν εκεί οι μετανάστες, σημειώνει η Μαδρίτη.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας  Matteo Salvini επικεφαλής της Lega, δήλωσε ότι η Proactiva Open Arms ζήτησε την άδεια της ιταλικής κυβέρνησης να αποβιβαστούν στις ακτές της οι μετανάστες, έπειτα από την αρνητική απάντηση της Μάλτας.
«Η απάντησή μου είναι ξεκάθαρη: τα ιταλικά λιμάνια είναι κλειστά!» ήταν το tweet που έστειλε ο Salvini.
«Για τους διακινητές ανθρώπων και όσους τους βοηθούν, το πάρτι τελείωσε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης