Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σφοδρή κόντρα για Μανιαδάκη, Novartis - Πολάκης σε Γεωργιάδη: Είσαι λαμόγιο της ακροδεξιάς - Άδωνις: Μπουλντογκ του Τσίπρα ο Πολάκης

Σφοδρή κόντρα για Μανιαδάκη, Novartis - Πολάκης σε Γεωργιάδη: Είσαι λαμόγιο της ακροδεξιάς - Άδωνις: Μπουλντογκ του Τσίπρα ο Πολάκης
Γεωργιάδης: Είναι ψεύτης – Πολάκης: Χάλασε το σχέδιο για Χριστοφοράκο νο 2
(upd) Μια ακόμα σκληρή αντιπαράθεση στα social media έχουν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την υπόθεση της Novartis μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τις καταγγελίες του μέχρι πρότινος προστατευόμενου μάρτυρα και πλέον κατηγορούμενου Ν. Μανιαδάκη.
Η αρχή έγινε από τον κ.Πολάκη, ο οποίος αφού χαρακτηρίζει τον κ.Γεωργιάδη «λαμόγιο της ακροδεξιάς» υποστηρίζει πως κανείς δεν σχολιάζει ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των άλλων δύο προστατευόμενων μαρτύρων.
«Όταν εγώ δημοσιεύω φωτογραφία του Μανιαδάκη αφού έχει πει ο Δικηγόρος του πως είναι πρώην προστατευόμενος μάρτυρας είμαι "ένοχος για εσχάτη προδοσία κατά του πολιτεύματος".
Όταν ο Γεωργιάδης αναφέρει τα ΟΝΟΜΑΤΑ των άλλων δυο προστατευόμενων μαρτύρων (που δεν τους ξέρει κανείς!!!) τότε για τα ΜΜΕ της σαπίλας είναι απλώς Πέμπτη !!!!
ΑΚΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ :
Χάλασε το σχέδιο για "Χριστοφοράκο νο 2" ,χάλασε η "κάλυψη" που σας προσέφερε, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙΣ ,ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑ ΖΟΥΡΛΟΣ .....» ανέφερε στην ανάρτηση του στο Facebook ο κ.Πολάκης.
 


Ακολούθησε σήμερα το πρωί η απάντηση μέσω του twitter του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.
«Φυσικά και γνωρίζω πλέον ποιοι είναι οι άλλοι δύο, όπως άπαντες οι ασχολούμενοι με το θέμα τους γνωρίζουν, αφού η Εισαγγελία απέτυχε να προστατεύσει την ανωνυμία τους από ανικανότητα, αλλά ποτέ δημοσίως δεν είπα το όνομα τους και προκαλώ να ανεβάσει ηχητικό που τα λέω ο ψεύτης» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης.
 


Γεωργιάδης: Μπουλντόγκ του Τσίπρα ο Πολάκης – Δρα οργανωμένο παραδικαστικό κύκλωμα στην Ελλάδα

Μετά πάντως από αυτήν την πρωινή αντιπαράθεση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον κ.Πολάκη, τον οποίο χαρακτήρισε μπουλντόγκ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
«Δεν θα ασχοληθώ με τον κ. Πολάκη, με τον κ. Πολάκη ασχολούμαι μόνο για λόγους αστεϊσμού.
Δεν υπάρχει Πολάκης, ο κ. Τσίπρας υπάρχει.
Είναι απόλυτα προφανές ότι ο κ. Πολάκης αποτελεί το μπουλντόγκ του κ.Τσίπρα.
Ο κ. Τσίπρας θέλει να πει αυτά και δεν τα λέει και βάζει να τα λέει ο Πολάκης» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος και με αφορμή τις καταγγελίες του Ν. Μανιαδάκη, υποστήριξε ότι στην Ελλάδα δρα ένα οργανωμένο παραδικαστικό κύκλωμα.
«Αισθάνθηκα πάρα πολύ μεγάλη θλίψη γιατί επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς οι χειρότεροί μου φόβοι ότι στην Ελλάδα δρα ένα οργανωμένο παραδικαστικό κύκλωμα, προφανώς ενορχηστρωμένο από την κυβέρνηση και ίσως και τον πρωθυπουργό αλλά δυστυχώς έχοντας ως όργανα και ορισμένους επίορκους δικαστικούς λειτουργούς όπως θεωρώ πλέον ότι είναι η κα Τουλουπάκη.
Δεν μπορώ να δώσω καμία άλλη λογική εξήγηση γιατί μια αντιεισαγγελέας Εφετών αποφάσισε να παραβεί το νόμο και να παίξει πολιτικά παιχνίδια.
Ένας άνθρωπος, ο οποίος αποκτά πλήρη ασυλία αλλά ταυτόχρονα έχει ίδιον όφελος να κατηγορεί κάποιους άλλους ανθρώπους ψευδώς μπορεί να πει κάθε είδους συκοφαντία χωρίς να υποστεί καμία συνέπεια.
Άρα τα πρόσωπα τα οποία γίνονται αντικείμενα της διαβολής και συκοφαντίας του στερούνται παντός δικαιώματος υπερασπίσεως της τιμής και της υπόληψής τους και για αυτό το λόγο ο νομοθέτης, θέλοντας να προλάβει αυτό το ενδεχόμενο το οποίο ήταν φρικώδες για μια αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, έχει απαγορεύσει την απόδοση αυτού του χαρακτήρα σε εμπλεκόμενο πρόσωπο.
Η κα. Τουλουπάκη ενώ γνώριζε ότι ο κ. Μανιαδάκης ήταν εμπλεκόμενο πρόσωπο από το Νοέμβριο του ’17 αποφάσισε να παραβιάσει το νόμο.
Το μόνο λογικό σενάριο που μπορώ να καταλάβω είναι ότι θέλοντας να εξυπηρετήσει αυτούς που τη διόρισαν δηλαδή την κυβέρνηση αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί τους παραβιάζοντας τον όρκο της και παίζοντας πολιτικά παιχνίδια.
Δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα άλλο λογικό σενάριο.
Η ιδέα ότι μια αντιεισαγγελέας Εφετών δεν γνώριζε ότι ο νόμος απαγορεύει ή ότι δεν γνώριζε ότι ο κ. Μανιαδάκης ήταν εμπλεκόμενος την ώρα που η ίδια είχε πάρει την κατάθεση από την κα Κελέση που χαρακτήριζε τον κ. Μανιαδάκη εμπλεκόμενο πρόσωπο με ξεπερνά.
Εμένα δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι λέει ο κ. Μανιαδάκης ή τι έλεγε πριν ή τι λέει τώρα, αυτά τα θα βρει η ελληνική Δικαιοσύνη όμως εδώ η Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου, η προϊστάμενη της κα Τουλουπάκη και φυσικά η Ελληνική Δημοκρατία σε όλα της τα επίπεδα πρέπει να ασχοληθούν με το μείζον γιατί μια αντιεισαγγελέας Εφετών αποφάσισε να παραβιάσει το νόμο και να στοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης.
Όσον αφορά το γεγονός ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας έγινε κατηγορούμενος, ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι είναι συνέπεια της αρχικής παρανομίας.
«Προφανώς ο κ. Μανιαδάκης είχε κάνει μια αρχική συμφωνία με την κα. Τουλουπάκη, είπε διάφορες ανοησίες, μηδενικής αξίας, σκουπίδια πραγματικά, αυτά τα σκουπίδια προφανώς ο κ. Μανιαδάκης τα έλεγε προσδοκώντας να τηρηθεί η συμφωνία που είχε με την κα Τουλουπάκη, κάποια στιγμή η κα. Τουλουπάκη ζήτησε από τον κ. Μανιαδάκη πράγματα τα οποία εκείνος δεν μπορούσε να πει και σε εκείνο το σημείο έσπασε αυτή η συμφωνία.
Το σπάσιμο της συμφωνίας οδήγησε να του ασκήσει δίωξη.
Ο κ. Μανιαδάκης, που ήταν συνεργάτης μου στο υπουργείο Υγείας, δεν πιστεύω ότι εμπλέκεται σε κανένα σκάνδαλο Novartis και δεν πιστεύω ότι έχει πάρει χρήματα από τη Novartis.
Εγώ δεν πιστεύω ότι η Novartis λάδωνε κανέναν στο υπουργείο Υγείας γιατί δεν είχε λόγο να το κάνει.
Οι νόμοι που αφορούσαν το φάρμακο την εποχή του μνημονίου έπρεπε να έχουν όχι μόνο την υπογραφή του υπουργού αλλά και την υπογραφή της Τρόικας εάν υποτεθεί ότι ένα σύστημα διεφθαρμένο καθοδηγούσε τις αποφάσεις των υπουργών ή ότι οι ίδιοι οι υπουργοί ήταν διεφθαρμένοι θα έπρεπε να απαντήσουν και στο ερώτημα αν ήταν διεφθαρμένη και η Τρόικα.
Κατά συνέπεια θεωρώ ότι όλη αυτή η ιστορία είναι απέραντη φούσκα.
Προφανώς ο κ. Μανιαδάκης φοβούμενος την άσκηση διώξεως εναντίον του βάσει αυτής της ψευδομαρτυρίας εναντίον του και την επαγγελματική καταστροφή που θα ακολουθούσε φοβήθηκε και προχώρησε σε αυτή τη συναλλαγή με τις εισαγγελικές αρχές.
Το θέμα δεν είναι τι κάνει ο κάθε κ. Μανιαδάκης.
Το θέμα είναι οι εισαγγελικές αρχές γιατί δέχτηκαν να παίξουν αυτό το παιχνίδι.
Οι εισαγγελικές αρχές είναι για να τηρούν το νόμο.
Προφανώς με την επίορκη πράξη της κας. Τουλουπάκη δεν θέλω να χαρακτηρίσω το σύνολο των δικαστών και εισαγγελέων προφανώς η κα Τουλουπάκη είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα που του δίνει ο νόμος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, να μην συνεχίσει να κωφεύει.
«Έπρεπε να έχει ήδη δράσει από χθες.
Ιδιαιτέρως μου κάνει εντύπωση η σπουδή των εισαγγελικών αρχών να κυνηγήσουν τον κ. Μανιαδάκη ακόμα και σήμερα με αυτή την έφοδο στο σπίτι του όμως οι ίδιες εισαγγελικές αρχές δεν έχουν επιδείξει καμία έστω απορία για το που είναι ο κ. Πετσίτης.
Δεν σας κάνει εντύπωση τον έναν να τον κυνηγάνε με την ταχύτητα του φωτός και για τον άλλο να κάνουν ότι δεν ακούνε Εισαγγελείς που στη θέση αυτή έχουν διοριστεί από την κυβέρνηση;» διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Η μαντινάδα του Πολάκη

Ωστόσο, τη σκυτάλη ξαναπήρε ο κ. Πολάκης, ο οποίος σε νέα του ανάρτηση στο facebook κάνει λόγο για «ακροδεξιό γκρουπούσκουλο» και αναδημοσιεύει ένα ρεπορτάζ της ιστοσελίδας documentonews.gr με τίτλο «Novartis_gate: Ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντούσε τον Νίκο Μανιαδάκη ως προστατευόμενο μάρτυρα».
Κι όλα αυτά βέβαια συνοδεύονται και από την εξής μαντινάδα: «Άρχιξε πάλι ο ποταμός θολός και κατεβαίνει
κι η βρώμα της διαπλοκής ωσάν το βούρκο βγαίνει».



Σημειώνεται ότι στο δημοσίευμα της εν λόγω ιστοσελίδας επικαλούνται δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη από τις 2 Ιανουαρίου του 2018, όταν ερωτηθείς εάν κατά τη διάρκεια της έρευνας (σσ. για τη Novartis) είχε επαφές με τον κ. Μανιαδάκη, απάντησε: «Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον κ. Μανιαδάκη και πριν την έρευνα και μετά την έρευνα.
Ο κ. Μανιαδάκης είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μιλάω».

(πρώτη ενημέρωση Παρασκευή 4/1 08:39)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης