Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Το 3Κ Greek Value Μετοχικό Εσωτερικού ήταν ο νικητής του 2018

Το 3Κ Greek Value Μετοχικό Εσωτερικού ήταν ο νικητής του 2018
Σημείωσε άνοδο 2,68%, ενώ οι αντίπαλοί του απώλειες έως και 26%
Την πρώτη θέση κατέλαβε το μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο εσωτερικού με την επωνυμία 3Κ Greek Value Μετοχικό Εσωτερικού για το 2018 αφού παρουσίασε άνοδο 2,68%,  όταν τα υπόλοιπα  μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού κατέγραψαν απώλειες έως 26%  
Η διεύθυνση επενδύσεων της εταιρείας 3Κ Investment Partners ΑΕΔΑΚ, έχοντας ως  επικεφαλή τον κ. Γιώργο Κουφόπουλο αλλά σε ρόλο διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, κατάφερε το ακατόρθωτο την χρηματιστηριακή χρονιά που πέρασε, αφού έφερε  στην κορυφή της κατάταξης, το 3Κ Greek Value Μετοχικό Εσωτερικού, επιτυγχάνοντας θετική απόδοση.
Οι υπόλοιπες θέσεις κατάταξης στην αγορά των μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων κρίνονται με βάση τις απώλειες που σημείωσαν αφού δεν υπάρχει άλλο αμοιβαίο κεφάλαιο μεθετικό πρόσημο.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε επίσης το μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο εσωτερικού της ίδιας εταιρείας με την επωνυμία 3Κ Μετοχικό Εσωτερικού παρουσιάζοντας τις μικρότερες απώλειες ύψους -7,65%.  
Σε σύνολο 31 μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού τα υπόλοιπα 29 αμοιβαίων κεφαλαίων κατέγραψαν απώλειες που κυμάνθηκαν από -8,88%  έως -25,64%.
Το σύνολο των διαχειριστών εγκλωβίστηκε στην κακή πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς με το γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών να κλείνει με πτώση-23,56% το 2018.
Ο δείκτης FTSE Large Cap με απώλειες- 22,79%, ο δείκτης MID Cap με -18,62% , ο τραπεζικός δείκτης βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση με απώλειες -49,83%  ενώ  ο δείκτης Mid&Small Cap είχε άνοδο+ 13,37%.
Αξίζει να αναφερθεί  ότι το σκάνδαλο της Folli – Follie που να σημειωθεί ήταν η «αγαπημένη» μετοχή των θεσμικών επενδυτών, τους οδήγησε στα «βράχια» γι’ όσους δεν πρόλαβαν να  φύγουν έγκαιρα από τη μετοχή.
Ο διευθύνων σύμβουλος της 3Κ Investment Partners ΑΕΔΑΚ  κ. Γιώργος Κουφόπουλος εξηγεί στο bankingnews ποια επενδυτικά μονοπάτια ακολούθησε και τον οδήγησαν στην επιτυχία όπως και ποιες είναι οι προοπτικές του2019.  
Ο διευθύνων σύμβουλος της 3Κ ΑΕΔΑΚ αποκαλύπτει ότι οι επιλογές εταιρειών ήταν από την κατηγορία της μικρής, μεσαίας και εν μέρει στη συμβολή της υψηλής κεφαλαιοποίησης, που ανέβασαν το 3Κ Greek Value Μετοχικό Εσωτερικού στην κορυφή των αποδόσεων δίνοντας κέρδη ύψους 2,68%  στους μεριδιούχους που μας εμπιστεύθηκαν, επισημαίνει.
Την τελευταία τριετία η σωρευτική  απόδοση του μετοχικού αμοιβαίου κεφαλαίου ανέρχεται στο 44,49%.
Πιο αναλυτικά το χαρτοφυλάκιο του 3Κ Greek Value  περιελάμβανε 40  εταιρείες  εκ των οποίων 25  είχαν  θετική συνεισφορά με βάση τη μετοχική τους πορεία ενώ 14 εταιρείες είχαν αρνητική επίδραση στο σύνολο του χαρτοφυλακίου.
Τα σημαντικά κέρδη προήλθαν από την εταιρεία Ικτίνος Μάρμαρα, την εταιρεία PaperPack Τσουκαρίδης, την Terna Energy και την Jumbo.  
Στο χαρτοφυλάκιο υπήρχε η μετοχή της EFG  Eurobank η οποία όμως θα παραμείνει και το 2019, επισημαίνει ο κ. Γιώργος  Κουφόπουλος λέγοντας ότι το σχέδιο απορρόφησης της Crivalia Properties από  την EFG  Eurobank δίνει αρχικά αξία  στην τράπεζα για να επιστραφεί στη συνέχεια στους μετόχους με την προοπτική υπεραξίας μέσω της ανόδου της μετοχής.
Ο διευθύνων σύμβουλος της 3Κ ΑΕΔΑΚ θεωρεί ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών θα «καταπονηθεί» λόγω  της πολιτικής αβεβαιότητας που μπορεί να  προκαλέσει το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών ενώ τον προβληματίζει το γεγονός ότι στις αρχές του 2020 πιθανόν η χώρα να οδηγηθεί εκ νέου σε νέες εθνικές εκλογές γα την ανάδειξη Πρόεδρου της Δημοκρατίας.
Ο κ. Γ.  Κουφόπουλος, λέει θα συνεχίζει να εμπιστεύεται  τις εταιρείες  που έχουν  εξαγωγικό προσανατολισμό και έχουν σημαντική παρουσία στην εγχώρια αγορά και διαθέτουν ικανή  διοίκηση.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr     
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης