Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Κουβέιτ ζητά από το Ντουμπάι την αποδέσμευση δεσμευμένου ποσού 496 εκατ. δολαρίων

Το Κουβέιτ ζητά από το Ντουμπάι την αποδέσμευση δεσμευμένου ποσού 496 εκατ. δολαρίων
Τα κεφάλαια αυτά βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας για παράνομες δραστηριότητες
Το Κουβέιτ επανέλαβε το αίτημά του στο Ντουμπάι να αποδεσμεύσει το ποσό των 496 εκατομμυρίων δολαρίων, που κρατείται «παγωμένο» για περισσότερο από ένα χρόνο και ανήκει στο λιμενικό ταμείο, το οποίο αποτελεί μέρος του ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου του εμιράτου.
Τα κεφάλαια αυτά βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η οποία επιτείνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο συμμαχικών κρατών του Κόλπου.
Τα 496 εκατομμύρια δολάρια έχουν δεσμευθεί στην κρατική τράπεζα Noor Bank του Ντουμπάι από τα τέλη του 2017, όταν ο εισαγγελέας του εμιράτου, σε συνεργασία με ομολόγους  του, του  Κουβέιτ, άρχισε να εξετάζει τη νομιμότητα της μεταφοράς τους στα Εμιράτα από τις Φιλιππίνες.
Ο Γενικός Εισαγγελέας του Κουβέιτ ζήτησε από τον ομόλογό του στο Ντουμπάι να βοηθήσει στην απελευθέρωση των κεφαλαίων τον Οκτώβριο 2018, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Το Port Fund ανακοίνωσε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας του Κουβέιτ επανέλαβε, με επιστολή του στις 30 Δεκεμβρίου 2018, την αίτησή του προς τον ομόλογό του στο Ντουμπάι να αποδεσμεύσει τα κεφάλαια και να επιτρέψει στην εταιρεία κατόχου του συγκεκριμένου λογαριασμού να μεταφέρει και να διανείμει το προαναφερθέν ποσό».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης