Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -1% οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Νοέμβριο 2018 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -1% οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Νοέμβριο 2018 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών στη Γερμανία θα περιοριστεί στο -0,1%
Την πρώτη τους πτώση μετά από τέσσερις μήνες σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (7/1) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, με την πτώση να αποδεικνύεται μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -1% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, όταν και είχαν αυξηθεί κατά +0,2% την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, η ζήτηση από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά -11,6% αντισταθμίζοντας την άνοδο της τάξεως του +2,3% που σημειώθηκε από τις υπόλοιπες χώρες του εξωτερικού.
Οι τομείς των ενδιάμεσων και των καταναλωτικών αγαθών κατέγραψαν πτώση της τάξεως οτυ -4,4% και -3,2% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα ο τομέας των κεφαλαιουχικών αγαθών ενισχύθηκε κατά +1,4% σε μηνιαία βάση.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -4,3% έναντι πτώσης -3% τον Οκτώβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -2,7%.
Επιπλέον, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα εντός της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις για τον ίδιο μήνα αυξήθηκαν κατά +1,4% ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η άνοδος διαμορφώθηκε στο +1,1%.
Όπως ανέφερε σε σημείωμά του ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING στη Γερμανία, Carsten Brzeski, «η γερμανική οικονομία εξακολουθεί να αναζητά σαφή καθοδήγηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης