Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: «Έτοιμη» να εισέλθει σε ύφεση η διεθνής οικονομία - Τι δείχνουν κορυφαίοι δείκτες

BofA: «Έτοιμη» να εισέλθει σε ύφεση η διεθνής οικονομία - Τι δείχνουν κορυφαίοι δείκτες
Η ελεύθερη πτώση του δείκτη κυκλοφορίας χρήματος (Μ1) αποτελεί ένα από τα «καμπανάκια κινδύνου», σύμφωνα με την ΒofA
Η κατακόρυφη υποχώρηση του δείκτη κυκλοφορίας χρήματος (Μ1) κατά τη διάρκεια του 2018, συνεχίζεται και το 2019, όπως τονίζει σε ανάλυσή της η Bank of America Merrill Lynch.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας ο εν λόγω δείκτης και η υποχώρησή του αποτελούν όχι απλά προμήνυμα αλλά απόδειξη ότι η παγκόσμια οικονομία έχει, ήδη, εισέλθει σε διαδικασία ύφεσης.

Επιπρόσθετα αρκετές από τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις αρκετών χωρών έχουν εκπλήξει αρνητικά τους αναλυτές και μάλιστα ο «όγκος» αυτών των αρνητικών εκπλήξεων είναι ο μεγαλύτερος από την εποχή που ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Κάθε φορά που ο δείκτης Μ1 κινείται σε αρνητικό επίπεδο αυτό αποτελεί παράγοντα ανησυχίας, παραδέχονται με τη σειρά τους και οι αναλυτές της Morgan Stanley, δημιουργώντας ένα συγκεντρωτικό γράφημα που το αποδεικνύει.

Επιπρόσθετα ένα ακόμη δείγμα των δυσκολιών της παγκόσμιας οικονομίας αποτελεί και ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας του ΟΟΣΑ

Όσο για το μέλλον είναι βέβαιο ότι η ρευστότητα στις διεθνείς αγορές και οικονομίες δεν θα αυξηθεί, με δεδομένο και το γεγονός ότι οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες διέρχονται περίοδο σύσφιξης της νομισματικής τους πολιτικής και διακοπής των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης