Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη (ΝΔ): Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι υπό προθεσμία κι αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα για την οικονομία

Μπακογιάννη (ΝΔ): Η κυβέρνηση Τσίπρα  είναι υπό προθεσμία κι αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα για την οικονομία
Μετά το σικέ διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι εκλογές είναι κοντά
«Η σημερινή κυβέρνηση "ακορντεόν" δεν έχει τη δημοκρατική και κοινωνική νομιμοποίηση, ακόμα και αν κατόρθωσε να μαζέψει τα κουκιά ο κ. Τσίπρας. Στην ουσία πρόκειται για μια κυβέρνηση υπό προθεσμία. Και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία» τονίζει σε δηλώσεις η Ντόρα Μπακογιάννη.
Σε συνέντευξη της στο Έθνος της Κυριακής η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην επιλέξει το δρόμο της θεσμικής ανωμαλίας ενώ αναφερόμενη στο ζήτημα των εκλογών τονίζει:
«Μετά το σικέ διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι εκλογές είναι κοντά. Οι double face πλειοψηφίες της κυβέρνησης εντείνουν το κλίμα αστάθειας που είναι καταστροφικό για τη χώρα. Ακόμη και η αδυναμία λειτουργίας του κοινοβουλίου, με βάση τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, καθιστά αυτή την κυβέρνηση περιορισμένου χρόνου».
Σχολιάζοντας τις μετεκλογικές συνεργασίες η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει ότι αυτές τις επιβάλλει ο λαός και συμπληρώνει «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σαφής. Η ΝΔ θα επιδιώξει κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις, και θα αξιοποιήσει όλους εκείνους τους ανθρώπους που πιστεύουν στις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα για να φύγει μπροστά. Οι νέες διαχωριστικές γραμμές είναι μεταξύ υπευθυνότητας και λαϊκισμού».
Ερωτηθείς εάν η ΝΔ έχει κάνει ακροδεξιά στροφή η πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι «άλλοι βρίσκονταν στις πλατείες με την ακροδεξιά πριν από λίγα χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης