Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Οι ΗΠΑ δε μπορούν να μας αποκλείσουν από την αγορά ενέργειας - Θα αντιμετωπίσουμε τις κυρώσεις

Rouhani (Ιράν): Οι ΗΠΑ δε μπορούν να μας αποκλείσουν από την αγορά ενέργειας - Θα αντιμετωπίσουμε τις κυρώσεις
Ο πρόεδρος του Ιράν τόνισε ότι η χώρα του δε μπορεί να μείνει έξω από την ενεργειακή αγορά
Τη θέση ότι το Ιράν αποτελεί μία χώρα πλούσια σε πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου διατύπωσε σήμερα (23/1) ο πρόεδρος της χώρας, Hassan Rouhani, τονίζοντας ότι παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ, η Τεχεράνη δε μπορεί να μείνει εκτός της αγοράς ενέργειας.
Ειδικότερα, μιλώντας σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Τεχεράνη, ο Hassan Rouhani δήλωσε ότι η εξεύρεση πετρελαίου στο Ιράν έχει σχεδόν διπλασιαστεί κατά τα τελευταία 40 χρόνια.
«Σήμερα, η χώρα διαθέτει υψηλότερα αποθέμτα πετρελαίου σε σύγκριση με τις πρώτες ημέρες της Επανάστασης του 1979», τόνισε ο πρόεδρος της χώρας, προσθέτοντας παράλληλα ότι «αυτό δείχνει πως έχουμε κάνει μεγάλα επιτεύγματα στην ανακάλυψη νέων πόρων».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «δεδομένων των δυνατοτήτων του στους τομείς πετρελαίου και φυσικού αερίου, το Ιράν δεν είναι μία χώρα που μπορεί να αποκλειστεί από την αγορά ενέργειας», διευκρινίζοντας επίσης ότι η Τεχεράνη δε μπορεί να μείνει εκτός «ούτε από τομείς όπως είναι η παγκόσμια και περιφερειακή πολιτική, η επιστήμη, η τεχνολογία και η κουλτούρα».
«Όσον αφορά τα ζητήματα πετρελαίου, διαθέτουμε ευτυχώς διάφορες μεθόδους πώλησης πετρελαίου και θα παρακάμπτουμε περήφανα τις αμερικανικές κυρώσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Rouhani, ο οποίος επεσήμανε πως «όλες οι χώρες γνωρίζουν πως αυτές οι κυρώσεις είναι καταπιεστικές και παράνομες και απευθύνονται στο ιρανικό λαό συνολικά, και όχι σε κάποιο άτομο, ίδρυμα η κυβερνητικό φορέα».
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Ιράν τόνισε ότι το μόνο που κάνουν οι κυρώσεις των ΗΠΑ είναι «να ασκούν πιέσεις στον ιρανικό λαό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης