Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση Guterres (ΟΗΕ) για διάλογο στη Βενεζουέλα - «Να αποφύγουμε την καταστροφή»

Έκκληση Guterres (ΟΗΕ) για διάλογο στη Βενεζουέλα - «Να αποφύγουμε την καταστροφή»
Ο Guterres ζήτησε επίσης τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τις ανθρώπινες απώλειες στις ταραχές στη Βενεζουέλα
Έκκληση για διάλογο στη Βενεζουέλα ώστε να αποτραπεί μια κλιμάκωση που θα οδηγούσε σε καταστροφή, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres.
«Ελπίζουμε ότι η διεξαγωγή διαλόγου θα είναι δυνατή για να αποφευχθεί μια κλιμάκωση που θα οδηγήσει σε σύγκρουση, η οποία θα ήταν καταστροφική για τον λαό της χώρας και για την περιοχή", δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός και δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω Facebook.
"Ο Γενικός Γραμματέας (του ΟΗΕ) υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη για όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες να δεσμευτούν σε έναν περιεκτικό και αξιόπιστο πολιτικό διάλογο για να αντιμετωπιστεί η παρατεταμένη κρίση στη χώρα", αναφέρει παράλληλα ο εκπρόσωπός του σε ανακοίνωσή του.
Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς και αριθμός χωρών της Λατινικής Αμερικής, με πρώτη τη Βραζιλία, αναγνώρισαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Juan Guaido ως πρόεδρο, ενώ η ΕΕ ζήτησε να διεξαχθούν εκλογές και να εισακουσθεί η φωνή των πολιτών της Βενεζουέλας.
Η Ρωσία αντιθέτως επέκρινε την απόφαση των δυτικών χωρών να υποστηρίξουν τον Guaido και η Τουρκία εξέφρασε την υποστήριξή της στον N. Maduro.
Ο Guterres ζήτησε επίσης τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τις ανθρώπινες απώλειες στις ταραχές στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης