Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guggenheim Partners: Από το εταιρικό χρέος θα προέλθει η επόμενη ύφεση στις ΗΠΑ

Guggenheim Partners: Από το εταιρικό χρέος θα προέλθει η επόμενη ύφεση στις ΗΠΑ
«Τρέμει» το πολύ υψηλό εταιρικό χρέος στις ΗΠΑ η Guggenheim Partners
Το τεράστιο εταιρικό χρέος στις Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να πυροδοτήσει μία νέα ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, εκτιμά ο επικεφαλής επενδύσεων για τη Guggenheim Partners, Scott Minerd.
Μιλώντας στο Yahoo Finance, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, προειδοποίησε για μία επικείμενη σημαντική αύξηση αθετήσεων πληρωμών ομολόγων (χρεοκοπία) από αμερικανικές εταιρείες.
Βέβαια, είπε περιπαικτικά πως δεν ξέρει ακριβώς αν η κρίση πυροδοτεί χρεοκοπίες ή οι χρεοκοπίες την κρίση.
«Σε περίπου ένα χρόνο νομίζω ότι οι αθετήσεις θα αρχίσουν να αυξάνονται.
Αλλά, ξέρετε, έχουμε μια μικρή γεύση για αυτό κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι εβδομάδων με μερικά από τα πράγματα που έχουμε δει στην αγορά εταιρικών ομολόγων.
Εταιρίες φορτώθηκαν μεγάλα ποσά χρέους κατά την περίοδο οικονομικής ανάκαμψης, καθιστώντας τες πιο ευάλωτες στην επιβράδυνση και τα αυξανόμενα επιτόκια.
Δεν έχουμε δει ποτέ πάλι αυτή τη μόχλευση στον εταιρικό τομέα, είτε θέλετε να το δείτε με απόλυτους όρους είτε ως ποσοστό του ΑΕΠ, είτε ως ποσοστό των εταιρικών κερδών», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.
Σε ό,τι αφορά στην πολιτική της Federal Reserve, δεν πήρε σαφή θέση, εκτίμησε ωστόσο ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύσσεται ήδη ταχύτερα από τον δυνητικό ρυθμό, βρίσκεται στην πλήρη απασχόληση, ενώ πληθωριστικές πιέσεις αυξάνονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης