Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σήμανε συναγερμός στην κυβέρνηση για τις πλειοψηφίες - Ψάχνουν τη χρυσή τομή για να διασωθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ

Σήμανε συναγερμός στην κυβέρνηση για τις πλειοψηφίες - Ψάχνουν τη χρυσή τομή για να διασωθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα «μπλόκα» με τον Καμμένο
Το μέλλον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κρέμεται από μια κλωστή καθώς σήμερα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αναμένεται να παραδώσει την έδρα του αφού λήγει η προθεσμία που είχε δώσει με τον Πάνο Καμμένο.
Ωστόσο τη θέση του ως πρώτος επιλαχών καταλαμβάνει ο Τέρενς Κουίκ που αποτελεί εδώ και καιρό ξένο σώμα για το κόμμα.
Είναι σαφές, όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, ότι ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος το έχει δηλώσει ρητά με όλους τους τρόπους, δεν πρόκειται να συνεχίσει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι η επόμενη κίνηση θα είναι η ανεξαρτητοποίηση του αφής στιγμής παραιτηθεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και παραδώσει την έδρα.
Μένει βέβαια να αποδειχθεί και στην πράξη.
Ο Πάνος Καμμένος, από την πλευρά του, αναμένει πλέον την ερμηνεία που θα δώσει ο Νίκος Βούτσης στον κανονισμό της Βουλής προκειμένου να αποφασίσει αν τελικά θα κηρύξει τον πόλεμο απέναντι στην κυβέρνηση.
Στο μεταξύ, τις τελευταίες ώρες υπάρχει ένα βαρύ παρασκήνιο διότι φαίνεται ότι όλες αυτές οι απειλές έχουν θορυβήσει το Μέγαρο Μαξίμου και τώρα αναζητείται τρόπος να μην διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα «μπλόκα» με τον Καμμένο

Μάλιστα, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε μια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συζητήθηκαν όλα αυτά τα οποία ο κ. Καμμένος θέτει δημόσια πια.
Από τον «ανταρτοπόλεμο» της γκαζόζας μέχρι το ότι δεν θα προλάβουν να πάνε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου γιατί θα έχει πέσει η κυβέρνηση.
Σε αυτό το πλαίσιο, σε ότι αφορά τις ψηφοφορίες αλλά και το μπλόκο της γκαζόζας στο κοινοβούλιο, το Μαξίμου διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία και μπορεί να πηγαίνει με ονομαστική  ψηφοφορία μέχρι το τέλος της θητείας της.
Η αλήθεια όμως είναι ότι το θέμα ναι μεν, είναι διαδικαστικό αλλά κάθε φορά που προκύπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο - και δεδομένου ότι η γκαζόζα μπορεί να είναι θέμα ορέξεως αλλά μπορεί να είναι και θέμα οδηγίας του Πάνου Καμμένου -  δεν θέλουν να δίνεται ένας συναγερμός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που μπλοκάρει όλους τους βουλευτές στην Αθήνα για να δώσουν το παρών. Επιπροσθέτως, στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν ότι δεν είναι ωραίο για την εικόνα της κυβέρνησης να επιβεβαιώνει κάθε φορά την πλειοψηφία της.
Στην εν λόγω σύσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε τόσο η τακτική του Πάνου Καμμένου όσο και της κυβέρνησης.

Σχέδιο… να μη διαλυθούν οι ΑΝΕΛ

Και καθώς φαίνεται το σχήμα που καταλήγει η κυβέρνηση προκειμένου να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο είναι μία εξαρχής δήλωση που θα γίνεται από ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών ανά νομοσχέδιο που θα το στηρίζει ώστε μαζί με τους 145 βουλευτές της κυβέρνησης να είναι εξασφαλισμένος από την αρχή, ο αριθμός 151 και να μην υπάρχει λόγος κάθε φορά, για ονομαστική ψηφοφορία.
Την ίδια ώρα όμως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν σηκώνει το «γάντι» που πέταξε ο Πάνος Καμμένος.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ερωτηθής για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, είπε ότι έβαλε πλάτη, βγήκε η χώρα από τα μνημόνια ενώ έκανε λόγο για μια τίμια η συνεργασία.
Ωστόσο, πέρα από τις απαντήσεις που έδωσε, άνοιξε το παράθυρο για το ενδεχόμενο να διατηρήσει ο Πάνος Καμμένος τα προνόμια του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καθώς είπε ότι αυτό δεν είναι θέμα που έχει να κάνει με το Σύνταγμα και δεν είναι πολιτικά ορθό να διαλύεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Στην κυβέρνηση, βέβαια, για την ώρα, επισήμως, δεν επιβεβαιώνουν τίποτε.
Ωστόσο το ότι επιλέγουν να ανοίξουν το παράθυρο και να μιλήσουν για το δημόσιο διάλογο που σκέφτονται να ξεκινήσουν για το συγκεκριμένο θέμα μοιάζει να θέλουν να ρίξουν τους τόνους με τον Πάνο Καμμένο «χαρίζοντάς του» ή εξασφαλίζοντας ότι θα διατηρήσει τα προνόμια που επί του κανονισμού της Βουλής έχει.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης