Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Οι ΗΠΑ επιδιώκουν «παγκόσμια ηγεμονία» και αντιτίθενται σε κάθε ανεξάρτητη χώρα

Rouhani (Ιράν): Οι ΗΠΑ επιδιώκουν «παγκόσμια ηγεμονία» και αντιτίθενται σε κάθε ανεξάρτητη χώρα
Το Ιράν, παρά το βάρος των κυρώσεων που επανέλαβε εναντίον του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, εξέφρασε την υποστήριξή του στον Maduro
Επίθεση στις ΗΠΑ εξαπέλυσε ο ισχυρός άνδρας του Ιράν Hassan Rouhani κατηγορώντας τες ότι, επιδιώκουν «παγκόσμια ηγεμονία» και στο πλαίσιο αυτό προσπαθούν να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, στενό σύμμαχο της Τεχεράνης.  
«Οι Αμερικανοί βασικά αντιτίθενται σε όλες τις λαϊκές επαναστάσεις και τις ανεξάρτητες χώρες και αναζητούν παγκόσμια ηγεμονία καταπιέζοντάς τες», σημείωσε ο Ιρανός πρόεδρος σε συνάντησή του με τον νέο απεσταλμένο της Βενεζουέλας στην Τεχεράνη, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Το Ιράν, παρά το βάρος των κυρώσεων που επανέλαβε εναντίον του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, εξέφρασε την υποστήριξή του στον Maduro, ο οποίος αντιμετωπίζει αμερικανικές πιέσεις, προκειμένου να παραιτηθεί.
Πέραν του Ιράν, η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον Maduro, υπενθυμίζει το Reuters.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγνώρισε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Juan Guaido ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής έπραξαν το ίδιο ενώ και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στηρίζουν τον Guaido, αν και πιο προσεκτικά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης