Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hurriyet: Η Άγκυρα είναι βέβαιη ότι ο Τσίπρας προσπάθησε για την έκδοση των αξιωματικών

Hurriyet: Η Άγκυρα είναι βέβαιη ότι ο Τσίπρας προσπάθησε για την έκδοση των αξιωματικών
O αρθρογράφος της Hurriyet Daily News σχολιάζει ότι ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι πιο εύκολος μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου
Στην επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και στη συνάντηση του με τον Recep Tayyip Erdogan αναφέρεται η Hurriyet Daily News σχολιάζοντας αφενός ότι στην Άγκυρα επικρατεί η άποψη ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός προσπάθησε για την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών και αφετέρου ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών είναι πιο εύκολος μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την ελληνική κυβέρνηση.
Αναφερόμενος στην ατζέντα της συνάντησης Τσίπρα-Erdogan, ο αρθρογράφος επισημαίνει «Erdogan και Τσίπρας θα συζητήσουν επίσης για τους φυγόδικους Τούρκους στρατιωτικούς στους οποίους η Ελλάδα παρείχε άσυλο παρά το γεγονός ότι επιχείρησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση με πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016.
Η Τουρκία ήταν αρκετά βέβαιη ότι ο Τσίπρας προσπάθησε σκληρά να ανατρέψει αυτή την κατάσταση και να τους εκδώσει».
Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στην επίσκεψη του Erdogan στη δυτική Θράκη το 2017 και επισημαίνεται ότι σίγουρα θα θέσει τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας, ενώ ο Τσίπρας από την πλευρά του θα ζητήσει να ξανανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Η αποχώρηση Καμμένου

Την ίδια στιγμή, ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας αναφέρεται και στην αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την ελληνική κυβέρνηση σχολιάζοντας ««η αποχώρηση του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου από το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο σίγουρα δίνει ελπίδες για ενισχυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο κρατών.
Και οι δύο στρατοί απείχαν από εκδηλώσεις για την 23 επέτειο της κρίσης των Kardak (σσ. Ίμια) όταν οι δύο χώρες έφθασαν στο χείλος του πολέμου για μια βραχονησίδα, η κυριαρχία του οποίου παραμένει υπό αμφισβήτηση.
Πέραν τούτου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο νέο υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, Ευάγγελο Αποστολάκη προσκαλώντας τον για επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.
Όλα αυτά είναι ενδείξεις της πρόθεσης της τουρκικής κυβέρνησης να ξαναρχίσει το διάλογο με την Ελλάδα για την επίλυση προβλημάτων αναφορικά με τη χρήση του Αιγαίου».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης