Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan κατά ΕΕ: Με παράνομους τρόπους επιχειρεί να ανατρέψει μια νόμιμη κυβέρνηση στη Βενεζουέλα

Erdogan κατά ΕΕ: Με παράνομους τρόπους επιχειρεί να ανατρέψει μια νόμιμη κυβέρνηση στη Βενεζουέλα
Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΕΕ για την επιλογή της να στηρίξει τον Juan Guaido ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας
Τα βέλη του κατά της ΕΕ έστρεψε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, με αφορμή τη στάση της ΕΕ στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Βενεζουέλα αλλά και την επιλογή της να στηρίξει τον Juan Guaido ως μεταβατικό πρόεδρο.
«Η ΕΕ κατέφυγε σε παράνομους τρόπους για να ανατρέψει μια νόμιμη κυβέρνηση στη Βενεζουέλα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).
Σημειώνεται ότι ο Erdogan υπέγραψε σημαντικές διακρατικές συμφωνίες με τον Nicolas Maduro κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στο Καράκας.
«Είναι η Βενεζουέλα ένα από τα κράτη σας;
Πώς μπορείτε να καλείτε έναν εκλεγμένο ηγέτη να φύγει και να αναγνωρίσετε μετά ένα μη εκλεγμένο άτομο ως πρόεδρο;» διερωτήθηκε.
Τέλος, ο Erdogan δήλωσε ότι το κεφάλαιο του ΔΝΤ έκλεισε μια για πάντα για την Τουρκία.
«Το τουρκικό λογιστικό βιβλίο με το ΔΝΤ έκλεισε, και δεν θα ανοίξει ξανά» σημείωσε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι η Τουρκία έκοψε τους δεσμούς της με το ΔΝΤ το 2013 και δεν θα δανειστεί ξανά από το Ταμείο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης