Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η πρεμιέρα του ΟΛΠ με ειδικό διαπραγματευτή τη Eurobank και το ρεκόρ όγκου συναλλαγών 52 εβδομάδων

tags :
Η πρεμιέρα του ΟΛΠ με ειδικό διαπραγματευτή τη Eurobank και το ρεκόρ όγκου συναλλαγών 52 εβδομάδων
Ζητούμενο η συνέχεια αλλά κυρίως η επιτάχυνση του επενδυτικού πλάνου το οποίο καθυστερεί με ευθύνη της κυβέρνησης
Τυχαίο ή όχι, η πρώτη μέρα του ΟΛΠ με ειδικό διαπραγματευτή τη Eurobank συνοδεύτηκε από ρεκόρ 52 εβδομάδων στον όγκο συναλλαγών.
Ήταν 13 Φλεβάρη 2018 όταν η μετοχή κατέγραψε όγκο μεγαλύτερο από τον χθεσινό (5/2) των 43 χιλ. τεμαχίων.
Από τότε μέχρι και χθες ο όγκος ελάχιστες φορές είχε ξεπεράσει τις 30 χιλ. τεμάχια ενώ δεν ήταν λίγες οι συνεδριάσεις με όγκο κάτω από 5 χιλ. τεμάχια.
Φυσικά και τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν πως ελάχιστα αποτελέσματα έχει η ειδική διαπραγμάτευση πολλών μετοχών, ωστόσο ζητούμενο εδώ είναι η συνέχεια αφού ο ΟΛΠ έχει σημαντικές προοπτικές.
Το επενδυτικό πλάνο είναι ύψους 500 εκατ. ευρώ και θα αλλάξει το λιμάνι του Πειραιά αλλά προς το παρόν η κυβέρνηση μάλλον εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα μέσα από τη μεγάλη καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στην έγκριση του πλάνου.
Υπενθυμίζεται πως ο ΟΛΠ ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Εισαγωγών & Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών με σχετική απόφασή της, η οποία ελήφθη κατά τη συνεδρίασή της στις 4 Φεβρουαρίου 2019 ενέκρινε την απόκτηση από το Μέλος της ΕΧΑΕ «Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ» της ιδιότητας του ειδικού διαπραγματευτή επί των μετοχών της Εταιρείας προς ενίσχυση της ρευστότητάς τους και όρισε ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης την 6η Φεβρουαρίου 2019.
Η Εταιρεία έχει συνάψει με βάση και τα οριζόμενα στα άρθρα 1.3 και 2.4 του Κανονισμού του ΧΑ, σύμβαση ειδικής διαπραγμάτευσης με την Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ με τους εξής βασικούς όρους:
Η Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ θα διαβιβάζει στο Σύστημα Συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ζεύγη εντολών ειδικής διαπραγμάτευσης (δηλαδή ταυτόχρονες εντολές αγοράς και πώλησης) για ίδιο λογαριασμό επί των μετοχών της Εταιρείας, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία. Για την υπηρεσία αυτή η Εταιρεία θα καταβάλλει την συμφωνηθείσα αμοιβή στην Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ.
Η ως άνω σύμβαση ειδικής διαπραγμάτευσης έχει διάρκεια ενός έτους από την ημερομηνία έναρξης ειδικής διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εταιρείας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης