Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τα δύο αμοιβαία κεφάλαια με αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς την τελευταία δεκαετία

tags :
Τα δύο αμοιβαία κεφάλαια με αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς την τελευταία δεκαετία
Ξεχωρίζουν τα αμοιβαία της Metlife λόγω των επενδύσεων σε ποιοτικές μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου
Ισχυρές και ανώτερες αποδόσεις από αυτές της αγοράς έχουν καταγράψει τα δύο αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού της Metlife μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης και μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας δείχνουν πως είχαν θετική απόδοση σε μονοψήφιο ποσοστό την ώρα που η μέση απόδοση των άλλων αμοιβαίων ήταν αρνητική κατά 30% και κάτι, ενώ και η ίδια η αγορά έχει καταγράψει τεράστιες απώλειες, κάτι που βέβαια έχει αποτυπωθεί και στο ταμπλό αλλά και στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών.
Η καλή και προσεκτική δουλειά που γίνεται από τους διαχειριστές των εν λόγω αμοιβαίων φαίνεται και από τις θέσεις, τις μετοχές δηλαδή που έχουν επιλέξει.
Οι μετοχές που έχουν επιλεγεί για το «καλάθι» των δύο αμοιβαίων χαρακτηρίζονται από την ποιότητα και την καλή μερισματική απόδοση.
Τα δύο αμοιβαία υψηλής κεφαλαιοποίησης και μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης σύμφωνα με στοιχεία 31.12.18 που έχει στη διάθεσή του το Bankingnews περιλαμβάνουν μετοχές της Aegean Airlines, ΑS Company, Autohellas, Cenergy, Coca Cola, Ελλάκτωρ, Άνεμος, Έλτον, Ευρωπαϊκή Πίστη, ΕΥΔΑΠ, Flexopack, Fourlis, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Grivalia, ΕΧΑΕ, ΕΛΠΕ, Ικτίνος, Ιντρακόμ Κατασκευές, Jumbo, Κλουκίνας-Λάππας, Καράτζη, Κρι-Κρι, Lamda, Μύλοι Λούλης, Μυτιληναίο, MLS, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Πετρόπουλος, Profile, ΔΕΗ, Τεχνική Ολυμπιακή, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΑΘ, Τιτάν και κοινό και προνόμιο, Viohalco, Βογιατζόγλου, ΑΔΜΗΕ καθώς και θέσεις στις συστημικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης