Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Γιατί ξεχωρίζει η μετοχή του ΟΛΠ στο ταμπλό του ΧΑ

tags :
Γιατί ξεχωρίζει η μετοχή του ΟΛΠ στο ταμπλό του ΧΑ
Τα καλά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, είχαν συνέχεια και στο δεύτερο ενώ εκτιμάται πως και το 2019 θα είναι μία καλή χρονιά
Άξια αναφοράς είναι η μετοχή του ΟΛΠ στις τελευταίες συνεδριάσεις και δείχνει πως αυξάνει όγκους συναλλαγών και αποτίμηση.
Από τη μία η ανάληψη του market making της μετοχής από τη Eurobank αλλά και από την άλλη τα καλά αποτελέσματα που αναμένονται για το σύνολο της χρήσης 2018 αλλά και για τη νέα χρήση, αυξάνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Όπως είχε γράψει το Bankingnews στις 3/2 (http://bankingnews.gr/index.php?id=406931) στο εξάμηνο τα έσοδα ήταν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στα 63,5 εκατ. ευρώ από 52 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη είχαν διαμορφωθεί στα 13,2 εκατ. ευρώ από 4,4 εκατ. ευρώ.
Οι πληροφορίες του Bankingnews αναφέρουν πως η καλή πορεία συνεχίστηκε και στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 και μάλιστα η δημοσίευση των αποτελεσμάτων θα δείξει διψήφιο ποσοστό ανόδου.
Επιπλέον εκτιμάται ότι η ίδια τάση θα συνεχιστεί και το 2019.
Η Cosco δεν αποκλείεται να προσφύγει στη διαιτησία για το θέμα της καθυστέρησης της έγκρισης του επενδυτικού προγράμματος ύψους 500 εκατ. ευρώ, το οποίο βέβαια βάσει της σύμβασης έχει υποχρέωση να κάνει επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ αλλά από την κυβέρνηση υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση.
Η μετοχή βρίσκεται στα 15,66 ευρώ με άνοδο 2,35% και όγκο 7 χιλ. τεμάχια.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 391 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης