Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μίχαλος: Η κατάσταση στην οικονομία έχει βελτιωθεί οριακά τα τελευταία δύο χρόνια

Μίχαλος: Η κατάσταση στην οικονομία έχει βελτιωθεί οριακά τα τελευταία δύο χρόνια
Δυσκολία σε χρηματοδότηση και υψηλή φορολογία δημιουργούν ανυπέρβλητα εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα
«Επιβάλλεται να δημιουργήσουμε ένα υγιές οικοσύστημα μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το οποίο θα έχει διεθνή προσανατολισμό.
Το οποίο θα μπορεί να αξιοποιεί τα ισχυρά εγγενή πλεονεκτήματα της χώρας, σε παραδοσιακούς και νέους κλάδους, όπως είναι η διατροφή, η καθαρή ενέργεια, η υγεία, η τεχνολογία, οι μεταφορές και το εμπόριο».  
Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος σε ενημερωτική εκδήλωση του επιμελητηρίου για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας».
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, σχετικά με τα προβλήματα και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις: «παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στην οικονομία έχει βελτιωθεί οριακά τα τελευταία δύο χρόνια, η δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση, η υψηλή φορολογία και η γραφειοκρατία εξακολουθούν να δημιουργούν ανυπέρβλητα εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων».
Σήμερα, συνέχισε ο ίδιος, είναι πιο απαραίτητο από ποτέ η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα να αναλάβει το αναπτυξιακό μερίδιο που της αναλογεί και να συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη του τόπου.
Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει η δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας» που απευθύνεται σε επιχειρήσεις των κλάδων της μεταποίησης, του χονδρεμπορίου, των μεταφορών και logistics, του κλάδου της υγείας, των κατασκευών και της παροχής υπηρεσιών, ενισχύοντας επενδύσεις για αναβάθμιση εξοπλισμού, για συστήματα ποιότητας και τυποποίησης, για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και ανάπτυξη δράσεων προβολής και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης