Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Κοιτάει την αντίσταση των 660 μονάδων ο γενικός δείκτης

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Κοιτάει την αντίσταση των 660 μονάδων ο γενικός δείκτης
ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικά στο ξεκίνημα με σύμμαχο τις αγορές της Ευρώπης και καλό κλίμα στις τραπεζικές μετοχές. Ο γενικός δείκτης θα δοκιμάσει την αντίσταση των 660 μονάδες.

Η υπέρβαση της συγκεκριμένης σημαντικής αντίστασης θα μπορούσε να αλλάξει το τοπίο στο ΧΑ. Αναλυτές σημειώνουν την ανθεκτικότητα της αγοράς στις αρνητικές ειδήσεις.

Όμως θεωρούμαι πως με αυτές τις συναλλαγές δεν είναι εύκολη η υπέρβαση και διατηρούμαι την επιφυλακτική μας στάση.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Φυσικά και βλέπουμε πως το ΧΑ έχει καλή συμπεριφορά και έχουν δίκιο οι αναλυτές όταν κάνουν λόγο για ανθεκτικότητα. Αλλά με τζίρους 20-30 εκατ. ευρώ μπορούμε εύκολα να ξεφύγουμε;

Τα βλέμματα είναι στις τράπεζες καθώς μπορεί να μη διαμορφώνουν σε σημαντικό βαθμό τους δείκτες, διαμορφώνουν όμως την ψυχολογία των επενδυτών.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στα καλά χαρτιά του ελληνικού χρηματιστηρίου, αυτά δηλαδή που έχουν ισχυρά θεμελιώδη και χαμηλή αποτίμηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς που στη χθεσινή συνεδρίαση υποχώρησε, στο σημερινό άνοιγμα έχει καλή άνοδο. Περιμένουμε να δούμε τη μεταβλητότητα της μετοχής σήμερα.

Η Alpha Bank κάνει προσπάθεια να περάσει πάνω από το 1 ευρώ, ενώ η Εθνική πλέον έχει καλή απόσταση ασφαλείας από το 1 ευρώ και η αποτίμηση βρήκε πάλι το 1 δισ. ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Μικρή διόρθωση για τη μετοχή με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Διορθώνει και η συγκεκριμένη με όγκο 18 χιλ. τεμάχια και τιμή 1,4660 ευρώ. Η Άνεμος είναι αμετάβλητη.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Ανακοίνωσε πως έλαβε καλά έργα, ενώ διαβάζουμε και το θέμα της Ελένης Μπότα για το καζίνο στην Κύπρο που είναι επίσης σημαντικό έργο.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Πάνω από τα 0,80 ευρώ με άνοδο 3% και τιμή 0,8250 ευρώ. Ο όγκος στις 15 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 62 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Στον προηγούμενο διαγωνισμό στην Τουρκία ήταν μόνο η δική της προσφορά. Ο διαγωνισμός ξαναέγινε και διαβάζουμε για 4 προσφορές. Είδατε πως τα καταφέρνουν οι Τούρκοι; Ας πάρουν μάθημα και οι δικοί μας μπας και προχωρήσει καμιά αποκρατικοποίηση.

ΑEGEAN: Στα τέλη Οκτώβρη ήταν στα 6,60 ευρώ και σήμερα δοκιμάζει τα 8 ευρώ. Έχει περάσει πάνω από τον κινητό των 200 ημερών και αυτή η εξέλιξη είναι θετική.

Περιμένουμε νεότερα από την έκδοση ομολογιακού και την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου. Ο τουρισμός πάει καλά στη χώρα και κατά την ταπεινή μας άποψη στα σπάργανα.

Δεν μπορεί η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Αθήνα να έχουν τέτοιο αριθμό τουριστών. Μπορούμε σημαντικά καλύτερα και η αεροπορικές θα βοηθηθούν και θα συμβάλλουν.

FOURLIS: Η μετοχή ξεκίνησε ανοδικά αν και με χαμηλό όγκο. Ωστόσο τα πολλά χαρτιά που έβγαιναν φαίνεται πως είναι πλέον παρελθόν. Όσοι πρόλαβαν και μπήκαν χαμηλά έχουν πλέον και κέρδη και απόσταση ασφαλείας. Οι στηρίξεις επιβεβαιώθηκαν και πάμε για άλλα.

ΔΕΗ: Στα 1,33 ευρώ με όγκο 3 χιλ. τεμάχια και άνοδο 1,45%. Ελπίζουμε ο διαγωνισμός να γίνει σύντομα, να υπάρξει ενδιαφέρον και να φύγουν οι μονάδες από τη ΔΕΗ. Τότε θα μπορούσε να απελευθερωθεί και η μετοχή.

PROFILE: Δείχνει ασταμάτητη. Με άνοδο σχεδόν 40% από την αρχή του έτους μία από τις επιλογές της στήλης αλλά και του αναλυτή Απόστολου Μάνθου που την είχε βάλει στις επιλογές του στο θέμα που είχαμε κάνει για τις προοπτικές του 2019.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης