Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κοιτάει τις 660 μονάδες αλλά δεν τις σπάει

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κοιτάει τις 660 μονάδες αλλά δεν τις σπάει
ΑΓΟΡΑ: Στέρεψε από ειδήσεις, στέρεψε από τζίρο. Ούτε ανακοινώσεις για αγορές ιδίων δεν έχει ο δικτυακός τόπος του ΧΑ. Ελάχιστες ειδήσεις. Και τα αποτελέσματα αργούν.

Περιμένουμε του ΟΛΠ τα αποτελέσματα χρήσης, την ημέρα των ερωτευμένων και οι πληροφορίες μας λένε πως θα τα ερωτευτούμε. Μετά θα πρέπει να περιμένουμε.

Μετά έχουμε τη γενική συνέλευση της Κρέτα Φαρμς, αλλά όπως δείχνει και το ταμπλό, επικράτησε η ειρήνη.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Ενδιαφέρον είχε η Πειραιώς και μετά η Alpha Bank. Ο γενικός δείκτης κοιτάει τις 660 μονάδες αλλά δεν μπορεί να τις γράψει. Έκανε οριακά χαμηλότερο από τις 660 μονάδες ενδοσυνεδριακό υψηλό.

Εδώ που τα λέμε πάντως για να γυρίσει σελίδα το ΧΑ θα πρέπει να βάλει ο δείκτης από κάτω τον κινητό των διακοσίων ημερών που είναι στις 682 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Θεαματική η Πειραιώς έκλεισε με άνοδο 8,62% και καλό όγκο. Αυτό που φάνηκε ήταν πως οι πωλητές δεν είχαν δύναμη. Ακολούθησε και η Alpha Bank με άνοδο 2,58%.

Η ΑΛΦΑ πάντως δείχνει πως δυσκολεύεται να σπάσει το 1 ευρώ. Υψηλό ημέρας τα 0,9980 ευρώ και κλείσιμο στα 0,9950 ευρώ. Για να δούμε αν αύριο θα μπορέσει να το σπάσει. Η Eurobank έκλεισε με μικρές απώλειες.

FOURLIS: Στα 4,72 ευρώ η μετοχή με άνοδο 2,50% και όγκο λίγο κάτω από 100 χιλ. τεμάχια. Από τα πρόσφατα χαμηλά έχει ενισχυθεί σχεδόν 1 ευρώ ή και κάτι ακόμα.

ΔΕΗ: Παραμένει εκεί γύρω από τα 1,30 ευρώ και όπως δείχνει κάτι περιμένει. Ή μάλλον οι επενδυτές φαίνεται πως περιμένουν.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Υποχώρησε 3,74% με όγκο 379 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 84 εκατ. ευρώ. Ο διαγωνισμός τώρα στην Τουρκία όπου υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι θα έχει ενδιαφέρον.

CENTRIC: Βγήκαν κομμάτια κάτω από τα 0,15 ευρώ. Έγινε όγκος 40 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στα 0,1460 ευρώ με απώλειες 3,31%.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Ο χθεσινός (11/2) όγκος και η σημερινή πορεία μας έκαναν να την κοιτάξουμε ξανά. Η αποτίμηση λίγο πάνω από 4 εκατ. ευρώ είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Βάσει λοιπόν εξαμήνου έχουμε καθαρή θέση 18,7 εκατ. ευρώ άρα παίζει με εξαιρετικά χαμηλό p/bv. Καίει βέβαια λίπος αφού βγάζει ζημιές, αλλά το εξάμηνο έδειξε αύξηση τζίρου και μείωση ζημίας.

Οι συνολικές υποχρεώσεις στα 15,2 εκατ. ευρώ με τις δανειακές στα 10,4 εκατ. ευρώ, οι οποίες εμφανίζονται όλες βραχυπρόθεσμες. Υπήρχαν όμως ταμειακά διαθέσιμα 8,5 εκατ. ευρώ. Επομένως ο καθαρός δανεισμός είναι εξαιρετικά χαμηλός.

Διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία, έχει απαιτήσεις 6,9 εκατ. ευρώ και έδωσε 0,02 ευρώ στους μετόχους ως επιστροφή κεφαλαίου. Στην τιμή των 0,50 ευρώ αν το επαναλάβει δεν θα είναι άσχημη απόδοση (4%).

ΧΑΙΔΕ: Θα μπορούσε επίσης να αποπληρώσει μέρος του δανείου με μετατροπή του υπόλοιπου σε μακροπρόθεσμο με ευνοϊκούς όρους. Έτσι θα μείωνε και κάπως του τόκους που πληρώνει.

Θεωρούμε τη διαφορά μεταξύ αποτίμησης και καθαρής θέσης αρκετά μεγάλη. Θα μπορούσε να κλείσει λίγο η ψαλίδα και να παίξει με ένα χαμηλό μεν αλλά όχι τόσο δε p/bv

NEWSPHONE: Ο καθαρός δανεισμός είναι αρνητικός κατά 4 εκατ. ευρώ. Δηλαδή πληρώνεις δάνεια και μένουν 4 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση είναι στα 11,2 εκατ. ευρώ.

Παρά την είσπραξη απαιτήσεων από το ελληνικό δημόσιο, έχει ακόμα να λάβει αρκετά αφού εκκρεμούν αρκετές υποθέσεις. Αν έχουν όλες θετική κατάληξη. Πάντως η αποτίμηση είναι χαμηλή και θυμίζουμε η καθαρή θέση είναι 22,7 εκατ. ευρώ.

Οι ζημιές που είχε είχαν κυρίως να κάνουν με τη ζημιά από την επίδικη υπόθεση καθώς είχε γράψει μεγαλύτερο νούμερο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης