Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κερδίζει τις εντυπώσεις η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κερδίζει τις εντυπώσεις η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς
ΑΓΟΡΑ: Χρειάζεται νέους πρωταγωνιστές και συγκεκριμένα μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης που έχουν μείνει πίσω θα πρέπει να βάλουν πλάτη.

Τα καλά χαρτιά ήδη έχουν αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς. Που να πάνε δηλαδή; Η Coca Cola με αποτίμηση 11,1 δισ. ευρώ παίζει τα κέρδη του 2019 20 φορές. Είναι δίκαια αποτιμημένη τουλάχιστον.

Μυτιληναίος, Jumbo, ΟΠΑΠ και άλλα βαριά χαρτιά έχουν επίσης κάνει κίνηση, ενώ τα επίπεδα ορισμένων άλλων δεν είναι ελκυστικά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το βάρος της υπέρβασης των 660 μονάδων αναγκαστικά πέφτει σε αυτές. Όχι ότι τις θεωρούμε φθηνές, αλλά αν θέλουμε ο γενικός δείκτης να πάει υψηλότερα πρέπει Eurobank, Alpha Bank και Εθνική να κινηθούν καλύτερα. Η Πειραιώς έχει χαμηλότερη στάθμιση.

Πάντως, σήμερα Πειραιώς και Εθνική ξεκίνησαν καλά και αντισταθμίζουν τις απώλειες της Jumbo με αποτέλεσμα το ΧΑ να κινείται σταθεροποιητικά. Έχουμε βέβαια δρόμο μπροστά μας.

Το κλίμα στο εξωτερικό είναι καλό. Θα μου πείτε και χθες καλό ήταν αλλά ζορίστηκε η αγορά. Ίδωμεν…

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ξεχωρίζει στο άνοιγμα καθώς βλέπουμε πως ούτε σήμερα υπάρχουν σημαντικοί πωλητές και οι αγοραστές κάνουν παιχνίδι και μάλιστα κερδίζουν εύκολα.

Περιμένουμε να δούμε και κάποια κίνηση από τον βασικό παίκτη που είναι short στη μετοχή. Πότε δηλαδή θα μειώσει τη θέση του ή αν μετά την πρόσφατη αντίδραση την αυξήσει. Η «άποψή» του έχει ένα ενδιαφέρον.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με άνοδο 2% και όγκο 35 χιλ. τεμάχια ξεκίνησε. Με ανοδικές διαθέσεις και την τιμή στα 1,5020 ευρώ. Ακολουθεί και η Άνεμος όπως είναι λογικό.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Σήμερα «κληρώνει». Για να δούμε αν θα τα καταφέρει να πάρει το τουρκικό στοίχημα, το οποίο το θέλει η εισηγμένη. Με πιέσεις ξεκίνησε η μετοχή και βρίσκεται στα 0,5260 ευρώ. Ο όγκος στα 50 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 82 εκατ. ευρώ.

FOLLI FOLLIE: Και αγωγές για όσους παραποιούσαν τα στοιχεία στην Κίνα. Όπως έχουμε ξαναγράψει κρατάμε μικρό καλάθι και δεν βλέπουμε μέλλον.

Ακόμα δεν έχουμε δει αποτελέσματα 2017. Αλήθεια τόσους μήνες τι κάνουν; Εδώ θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και θα πρέπει και το ίδιο το κράτος να κινηθεί. Το χτύπημα στην αξιοπιστία του ΧΑ είναι μεγάλο.

Για να μην πούμε πως και το ίδιο το ΧΑ θα έπρεπε να είχε αντιδράσει. Μία εισηγμένη που την έχει στην υψηλή κεφαλαιοποίηση κορόιδευε επί χρόνια τους επενδυτές. Δεν αισθάνονται ότι πρέπει να τους προστατεύσουν και να κάνει αυτό που δεν μπορούν αυτοί;

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Συμβάλει και αυτός στη σημερινή κινησούλα με άνοδο λίγο πάνω από 1% και χαμηλό όγκο.

VIOHALCO: Στα 3 ευρώ η μετοχή. Βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες κοντά στο σημαντικό αυτό σημείο αλλά δεν έχει δείξει μέχρι τώρα τη δυναμική που χρειάζεται για να το ξεπεράσει.

ΔΕΗ: Ακούγονται πολλά και κάποια είναι θετικά για τους μετόχους. Όπως για παράδειγμα η αύξηση των τιμολογίων ή η μείωση της έκπτωσης συνέπειας. Το θέμα είναι αν μπορεί μία κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται αριστερή να κάνει μία τέτοια κίνηση.

Ξαναλέμε πως ο κ.Παναγιωτάκης δίνει την αίσθηση ότι καταλαβαίνει τι θέλουν οι αγορές και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Βέβαια ο πολιτικός προϊστάμενος έχει λόγο και καθοριστικό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης