Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ισπανία: Σχέδιο για «λουκέτο» σε όλους τους πυρηνικούς σταθμούς έως το 2035

Ισπανία: Σχέδιο για «λουκέτο» σε όλους τους πυρηνικούς σταθμούς έως το 2035
Να κλείσει όλους τους πυρηνικούς σταθμούς μέχρι το 2035, σχεδιάζει η Ισπανία
Να κλείσει και τους επτά πυρηνικούς σταθμούς της στο διάστημα από το 2025 έως το 2035, σχεδιάζει η Ισπανία, στο πλαίσιο σχεδίων που έχουν στόχο η ηλεκτρική ενέργεια να παράγεται μόνο από ανανεώσιμες πηγές, έως το 2050.
Το σχέδιο γνωστοποίησε η υπουργός Ενέργειας Teresa Ribera, την ώρα που η σοσιαλιστική κυβέρνηση ετοιμάζεται να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές καθώς αναμένεται να χάσει την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό.
Η ανανέωση του συστήματος ενέργειας της Ισπανίας, που το 2018 παρήγαγε το 40% του ηλεκτρικού που καταναλώνει η χώρα από ανανεώσιμες πηγές, θα απαιτήσει επένδυση 235 δισεκατομμυρίων ευρώ στο διάστημα από το 2021 έως το 2030, δήλωσε τον περασμένο μήνα ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez.
Η υπουργός Ενέργειας δήλωσε πως η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στις 22 Φεβρουαρίου 2019 στο κοινοβούλιο ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, το οποίο έπρεπε να είχε στείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για έγκριση μέχρι το τέλος της περυσινής χρονιάς.
Βάσει ενός νομοσχεδίου που ετοιμάσθηκε πέρυσι, η κυβέρνηση έχει στόχο να απαγορεύσει από το 2040 τις πωλήσεις βενζινοκίνητων, ντιζελοκίνητων και υβριδικών αυτοκινήτων και να ενθαρρύνει την παραγωγή τουλάχιστον 3.000 μεγαβάτ ετησίως από ανανεώσιμες πηγές, όπως αιολικά πάρκα και σταθμοί παραγωγής ηλιακής ενέργειας.
Η εξάλειψη της πυρηνικής ενέργειας, από την οποία παράγεται λίγο περισσότερο από το 20% του ηλεκτρικού που καταναλώνει η Ισπανία, αποτελούσε προεκλογική υπόσχεση των κυβερνώντων Σοσιαλιστών, οι οποίοι σχημάτισαν κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι αφού ανέτρεψαν τους συντηρητικούς προκατόχους τους με πρόταση μομφής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης