Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Πιέσεις για τη Wall Street εντός του 2019 – Οι επενδυτές «γυρνούν την πλάτη» στις μετοχές

Nomura: Πιέσεις για τη Wall Street εντός του 2019 – Οι επενδυτές «γυρνούν την πλάτη» στις μετοχές
Σχόλιο της Nomura για τις αγορές 
Οι χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης αναμένεται να δεχθούν πιέσεις κατά το τρέχον έτος, εκτιμά σε σχόλιό της η Nomura, επικαλούμενη μια σειρά από λόγους.
Ειδικότερα, η ιαπωνική τράπεζα εστιάζει στην αισθητά χαμηλότερη αύξηση -ή ακόμη και υποχώρηση- των κερδών για τις εισηγμένες της Wall Street, όπως ήδη φάνηκε από τα εταιρικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2018.
Την ίδια στιγμή, όπως και ουκ ολίγοι άλλοι αναλυτές και επενδυτές, επικαλέστηκε τη σημαντική επιβράδυνση σε ορισμένους τομείς της κινεζικής οικονομίας που θα βλάψει την παγκόσμια ανάπτυξη -με αφορμή τους πρόσφατους δείκτες PMI.




Λόγω των παραπάνω, υπογραμμίζεται, η Federal Reserve θα δυσκολευτεί να προχωρήσει σε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής που είχε προγραμματιστεί.
Η Nomura επικαλείται και ένα ακόμη γεγονός για την απαισιοδοξία στις αγορές, την απόσυρση κεφαλαίων από τη Wall Street εν μέσω ανόδου, τον Ιανουάριο 2019.




Το προαναφερθέν είχε παρατηρήσει πρώτη η Bank of America (BofA) Merrill Lynch.
Όπως είχε αναφέρει πριν λίγες ημέρες, οι επενδυτές δεν πείστηκαν από το ιστορικό «ράλι» στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης τον Ιανουάριο 2019 (ακολούθησε τη δραματική πτώση του Δεκέμβρη), όταν ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 7,9%.
Η αμερικανική τράπεζα σημειώνει ότι, παρά τη σημαντική άνοδο του περασμένου μήνα, οι επενδυτές «ξεφορτώθηκαν» από την 2α Ιανουαρίου 10 δισεκ. δολάρια μετοχών στη Νέα Υόρκη, ενώ, την ίδια στιγμή, αγόρασαν ομόλογα συνολικού ύψους 36 δισεκ. δολαρίων.
Σύμφωνα με την τράπεζα, υπάρχουν δύο εξηγήσεις για την παραπάνω συμπεριφορά από πλευράς επενδυτικού κοινού.
Πρώτον, παρά την άνοδο των μετοχών, οι επενδυτές αναμένουν στασιμότητα στην οικονομία και τα τρέχοντα επίπεδα πληθωρισμού, με επιπτώσεις στις αγορές, γι’ αυτό στρέφονται στην «ανάπτυξη», δηλαδή τις αναδυόμενες αγορές.
Δεύτερον, οι πρόσφατες ροές δείχνουν μια γενικότερη στροφή των επενδυτών στις κεφαλαιαγορές.
Ωστόσο, κλείνοντας, η Bank of America εκτιμά ότι προσεχώς οι επενδυτές θα επιστρέψουν εκ νέου στις μετοχές, καθώς η νομισματική σύσφιξη της Federal Reserve φθάνει στο τέλος της.
Τα διαγράμματα της έκθεσης:





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης