Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάσιμη στο 0,6% η γερμανική οικονομία το δ' 3μηνο του 2018 - Απέφυγε οριακή την ύφεση

Στάσιμη στο 0,6% η γερμανική οικονομία το δ' 3μηνο του 2018 - Απέφυγε οριακή την ύφεση
Στο σύνολο του 2018 η οικονομία της Γερμανίας αναπτύχθηκε με τον ασθενέστερο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών
Στάσιμη έμεινε η γερμανική οικονομία το τελευταίο τρίμηνο του 2018, γλιτώνοντας οριακά την ύφεση, καθώς οι συνέπειες των παγκόσμιων εμπορικών διενέξεων και το Brexit απειλούν να εκτροχιάσουν τη δεκαετή επέκταση της “ατμομηχανής” της Ευρώπης.
Το ΑΕΠ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας παρέμεινε αμετάβλητο το τέταρτο τρίμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, έναντι οριακής ανόδου 0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.
Ειδικότερα, σε ετήσια βάση, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,6% τους τρεις τελευταίους μήνες του 2018, με τους αναλυτές να αναμένουν ελαφρώς ταχύτερη επέκταση κατά 0,7%.
Στο σύνολο του προηγούμενου έτους, πάντως, η οικονομία της Γερμανίας αναπτύχθηκε με τον ασθενέστερο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών, ενώ για τη φετινή χρονιά αναμένεται να εμφανίσει περαιτέρω επιβράδυνση, με την ανάπτυξη του 2019 να τοποθετείται στο 1%.
Οι αναλυτές, εξάλλου, εκτιμούν ότι ούτε το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα είναι εύκολο για τη Γερμανία, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα επιβαρύνει περαιτέρω την επιχειρηματική εμπιστοσύνη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης