Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Διαθέσεις συσσώρευσης με τράπεζες, Coca Cola και ΟΛΠ στο επίκεντρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Διαθέσεις συσσώρευσης με τράπεζες, Coca Cola και ΟΛΠ στο επίκεντρο
ΑΓΟΡΑ: Πισωγύρισμα δείχνει το άνοιγμα αλλά με διαθέσεις συσσώρευσης και μάλλον λογικό αφού δεν είχε τη δύναμη να υπερβεί τις 660 μονάδες στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Η παραμονή βέβαια σε κοντινά επίπεδα θα είναι θετική εξέλιξη ώστε να μαζέψει τις απαιτούμενες δυνάμεις, αν και για να γίνει αυτό θέλει περισσότερους επενδυτές.

Οι τράπεζες είναι στο επίκεντρο καθώς οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αποτιμήσουν τις εξελίξεις γύρω από την προστασία της πρώτης κατοικίας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς με μικρή άνοδο, η Alpha Bank με μικρή πτώση, η Εθνική αμετάβλητη στο ξεκίνημα. Οριακές απώλειες για τη Eurobank.

Τα παραπάνω στο άνοιγμα. Λίγο αργότερα φαίνεται πως η πίεση απορροφάται από τους αγοραστές και οι μετοχές δοκιμάζουν υψηλότερα επίπεδα, βοηθώντας την αγορά.

COCA COLA: Η χθεσινή υποχώρηση έχει και συνέχεια σήμερα αφού στις δημοπρασίες χθες έγινε προσπάθεια να ωραιοποιηθεί η εικόνα. Στα 28,59 ευρώ με απώλειες 1,24% και αποτίμηση 10,6 δισ. ευρώ. Ο όγκος στα 60 χιλ. τεμάχια.

Περαιτέρω υποχώρηση λένε κάποιοι αναλυτές θα είναι επενδυτική ευκαιρία καθώς η μετοχή παίζει τώρα με p/e λίγο κάτω από 20% και σε μικρό discount έναντι των ομοειδών. Εμείς θα θέλαμε λίγο μεγαλύτερη υποχώρηση από την εκτίμησή τους.

ΟΛΠ: Τα θεαματικά αποτελέσματα δίνουν ώθηση στη μετοχή καθώς τώρα έχουν αρχίσει να βλέπουν οι περισσότεροι την αλλαγή που γίνεται μετά την εξαγορά από την Cosco.

Στα 16,20 ευρώ με άνοδο 2,40% και όγκο λίγο πάνω από 1.000 τεμάχια. Η αποτίμηση στα 405 εκατ. ευρώ.

ΟΛΘ: Λόγω των αποτελεσμάτων και της κίνησης του ΟΛΠ, ενισχύεται και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αφού οι επενδυτές περιμένουν ανάλογα αποτελέσματα και από εδώ.

Στα 24,70 ευρώ με άνοδο 2,49% αλλά με χαμηλό όγκο. Αποτιμάται 249 εκατ. ευρώ και έχει τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως ο ΟΛΠ και αναφερόμαστε στα θεμελιώδη.

Δηλαδή αναμένεται καλή κερδοφορία, έχει γεμάτο ταμείο, καλές ταμειακές ροές και επενδυτικό πλάνο μπροστά του.

REDS: Η μετοχή έχει αρχίσει ήδη από τις προηγούμενες συνεδριάσεις να κάνει καλύτερο όγκο συναλλαγών και εδώ και μερικές ημέρες προσπαθεί να διασπάσει το 1 ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Η εταιρεία έδωσε ενημέρωση για το τουρκικό στοίχημα αλλά χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Τίποτα παραπάνω από όσα ξέραμε ήδη.

Η μετοχή προσπαθεί να αντιδράσει στο ξεκίνημα μετά την πίεση που δέχθηκε στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Εμάς μας προβληματίζει η πορεία των ομολόγων. Ειδικά το ομόλογο του 2024 είναι οριακά χαμηλότερα από τις 60 μονάδες βάσης και αυτό κάτι δείχνει.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η μετοχή βρίσκεται και πάλι το καλό της πρόσωπο. Θυμάστε που ήταν κάτω από τα 1,90 ευρώ; Τώρα είναι στα 2,29 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Διαβάσαμε και την είδηση για το χρηματιστήριο του Κουβέιτ. Θετικό για την ΕΧΑΕ αλλά όπως λένε και οι αναλυτές δεν ξέρουν ακόμα τις λεπτομέρειες άρα δεν μπορούν να υπολογίσουν και το όφελος.

Καταλύτης εδώ βέβαια είναι η αύξηση των επενδυτών που ασχολούνται με το ΧΑ και η βελτίωση του τζίρου. Με 30-40 εκατ. ευρώ την ημέρα δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από τη μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης