Διεθνή

Bundesbank: Δεν κινδυνεύει με ύφεση η γερμανική οικονομία

Bundesbank: Δεν κινδυνεύει με ύφεση η γερμανική οικονομία
Η Bundesbank καθησυχάζει για τη γερμανική οικονομία
Η επιβράδυνση που παρατηρείται στη γερμανική οικονομία δεν μεταφράζεται σε επικείμενη ύφεση, καθησυχάζει η κεντρική τράπεζα (Bundesbank) της χώρας.
Όπως αναφέρεται στη μηνιαία έκθεση της τράπεζας, πολλοί τομείς (πχ η αυτοκινητοβιομηχανία) αλλά και η αγορά εργασίας, παραμένουν σε ισχυρή τροχιά ανάπτυξης.
Η Bundesbank αναφέρει πως η οικονομική ανάπτυξη πιθανότατα θα παραμείνει ισχνή το 2019, αντανακλώντας την αβεβαιότητα διεθνώς για το Brexit και το εμπόριο.
Ωστόσο, «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η επιβράδυνση μετατρέπεται σε ύφεση», υπογραμμίζεται.
Η μεγαλύτερη της Ευρώπης απέφυγε οριακά την ύφεση στα τέλη του περασμένου έτους.
Το ΑΕΠ παρέμεινε αμετάβλητο το τέταρτο τρίμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, έναντι οριακής ανόδου 0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.
Ειδικότερα, σε ετήσια βάση, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,6% τους τρεις τελευταίους μήνες του 2018, με τους αναλυτές να αναμένουν ελαφρώς ταχύτερη επέκταση κατά 0,7%.
Στο σύνολο του προηγούμενου έτους, πάντως, η οικονομία της Γερμανίας αναπτύχθηκε με τον ασθενέστερο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών, ενώ για τη φετινή χρονιά αναμένεται να εμφανίσει περαιτέρω επιβράδυνση, με την ανάπτυξη του 2019 να τοποθετείται στο 1%.
Οι αναλυτές, εξάλλου, εκτιμούν ότι ούτε το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα είναι εύκολο για τη Γερμανία, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα επιβαρύνει περαιτέρω την επιχειρηματική εμπιστοσύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης