Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Οι τράπεζες ωθούν την αγορά υψηλότερα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Οι τράπεζες ωθούν την αγορά υψηλότερα
ΑΓΟΡΑ: Η βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας σε συνδυασμό με την υπέρβαση των 660 μονάδων δίνει νέα ώθηση στη σημερινή συνεδρίαση.

Το άνοιγμα της αγοράς είναι καλό και όπως αναμενόταν με τις τραπεζικές μετοχές να είναι και πάλι στο επίκεντρο των αγοραστών.

Τεχνικά ο πήχης έχει πάει στις 680 μονάδες και στον κινητό μέσο των 200 ημερών. Απέχει κάπου 8 μονάδες από αυτό το σημείο η αγορά.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Τα τεχνικά υπεραγορασμένα επίπεδα θα μπορούσαν να φέρουν κάποια διόρθωση όσο πλησιάζουμε στον 200άρη.

Εκεί θα φανεί και η δύναμη των αγοραστών. Θα μπορέσουν να απορροφήσουν τις πωλήσεις; Έχουν βλέψεις για υψηλότερα;

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο άνω του 2,5% όλες οι συστημικές και με την Πειραιώς να έχει μαζί με την Εθνική την καλύτερη επίδοση. Η Πειραιώς έχει απόδοση χαμηλότερη από τις υπόλοιπες από την αρχή του έτους.

ΕΧΑΕ: Με οριακές απώλειες στο άνοιγμα και υψηλό όγκο αφού βγαίνουν πωλήσεις στα 3,90 ευρώ. Έχουν αλλάξει χέρια στα πρώτα λεπτά 31 χιλ. τεμάχια, όλα στα 3,90 ευρώ.

Η βελτίωση του κλίματος στην αγορά μαζί με τη μικρή αύξηση του τζίρου θα μπορούσε να ωφελήσει τη μετοχή. Χρειάζεται όμως περισσότερο τζίρο και διάρκεια μέχρι να αναθεωρήσουν τις εκτιμήσεις τους οι αναλυτές.

ΔΕΗ: Με άνοδο περίπου 2% ξεκίνησε η μετοχή και με όγκο 33 χιλ. τεμάχια. Στα 1,38 ευρώ με την αγορά να τηρεί στάση αναμονής και να περιμένει τα νεότερα από το μέτωπο της διαδικασίας πώλησης μονάδων.

ΜΙΝΩΙΚΕΣ: Επανήλθε η μετοχή στα 2,40 ευρώ μετά από ένα σύντομο πέρασμα μέχρι λίγο κάτω από τα 2 ευρώ. Ακόμα περιμένουμε τα νέα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΚΛΜ: Στα 0,7340 ευρώ με άνοδο 2,23% αλλά με περιορισμένο όγκο συναλλαγών. Θυμίζουμε χθες (18/2) είχε καλό όγκο η μετοχή.

ΟΛΠ: Για να δούμε αν θα δώσει το πράσινο φως η κυβέρνηση για να ξεκινήσει το επενδυτικό πλάνο. Αναλυτικό ρεπορτάζ έχει σήμερα το bankingnews.

Πρόκειται για μεγάλο επενδυτικό πλάνο που βρίσκει αντιδράσεις λόγω μικροσυμφερόντων από στενόμυαλους που δεν καταλαβαίνουν πόσο θα αλλάξει το λιμάνι από τις επενδύσεις.

Η μετοχή στα 16,46 ευρώ με άνοδο 0,98% και όγκο 1.300 τεμάχια. Η αποτίμηση στα 411 εκατ. ευρώ.

ΣΕΛΟΝΤΑ-ΝΗΡΕΥΣ: Αναμενόμενες και οι οδηγίες που δόθηκαν από την Ευρώπη για την εξαγορά και τη συγκέντρωση που θα φέρει στον κλάδο. Άντε να προχωρήσει και αυτό το θέμα να δούμε τη συνέχεια.

FOLLI FOLLIE: Εγκρίθηκε από τους ομολογιούχους η πρόταση και υπήρξε συμφωνία. Όμως τα δύσκολα τώρα ξεκινούν. Αναλυτικό το ρεπορτάζ του Bankingnews.

Στεκόμαστε στη νέα χρηματοδότηση όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ μπορεί να γίνει με επιτόκια μέχρι και 20%. Με τέτοια επιτόκια καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση.

Ας ελπίσουμε πως μετά τη συμφωνία θα μάθουμε και τον ισολογισμό του 2017. Τώρα βέβαια έχει περάσει αρκετός καιρός και έχει κυλίσει αρκετό νερό στο αυλάκι και δεν μας φτάνει.

Πρέπει να δούμε τωρινά νούμερα και φυσικά περιμένουμε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και συμμετοχών προκειμένου να φανεί τι μένει στην εταιρεία. Θα μικρύνει όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε. Ας ελπίσουμε να μείνει κάτι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης