Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιστρατεύτηκε η Coca Cola αλλά δεν απέφυγε το αρνητικό πρόσημο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επιστρατεύτηκε η Coca Cola αλλά δεν απέφυγε το αρνητικό πρόσημο
ΑΓΟΡΑ: Στις δημοπρασίες πέρασε σε αρνητικό έδαφος έστω και οριακά κλείνοντας στο χαμηλό ημέρας με χαμηλό τζίρο.

Κατοχυρώθηκαν κέρδη στις τράπεζες αλλά σε θετικό έδαφος οι τρεις από τις τέσσερις. Δεν ήταν άσχημη η εικόνα τους και έδειξαν πως οι αγοραστές είχαν δύναμη, έστω και μετά από σημαντική άνοδο που θα μπορούσαν να πάρουν τα χαρτιά χαμηλότερα.

Ο όγκος των συναλλαγών χαμηλός και αν σκεφτεί κάποιος πως το 1/3 το έκανε η Eurobank καταλαβαίνει τι ενδιαφέρον υπήρχε για τις υπόλοιπες μετοχές. Χρειαζόμαστε και άλλους παίκτες για να πάει υψηλότερα το ΧΑ.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Διόρθωσαν μετοχές που είχαν καλή άνοδο το προηγούμενο διάστημα και αυτό πίεση την αγορούλα μας. Η Jumbο με χαμηλό όγκο έχασε άνω του 2%, η Motor Oil υποχώρησε επίσης σημαντικά και η Viohalco έκλεισε κάτω από τα 3 ευρώ.

Οι επόμενες συνεδριάσεις είναι σημαντικές αφού αν συσσωρεύσει το ΧΑ στα τρέχοντα επίπεδα και κλείσει η απόσταση με τον 200άρη ΚΑΙ αν έχει μαζέψει δυνάμεις μπορεί να ξαναδοκιμάσει.

Μπορεί βέβαια και να βρεθούν άλλοι πρωταγωνιστές αύριο. Ποιος ξέρει τι έχουν στο μυαλό τους αυτοί που κινούν τα νήματα. Το βλέμμα θα είναι βέβαια στραμμένο και στις διεθνείς αγορά και αν το κλίμα εκεί είναι υποστηρικτικό θα είναι ένα πρόσθετο ατού για τους αγοραστές.

COCA COLA: Μόλις φάνηκε πως χάνεται το παιχνίδι και η αγορά υποχωρεί από τα υψηλά της ημέρας μηδενίζοντας σχεδόν τα κέρδη, έβαλε πλάτη.

Η αποτίμηση ξεπέρασε και πάλι τα 11 δισ. ευρώ και η μετοχή έκλεισε με άνοδο 3,25% και στα 30,18 ευρώ.

FOURLIS: Καλή διόρθωση με χαμηλό όγκο. Έκλεισε στα 4,5650 ευρώ με απώλειες 2,87% και όγκο 27 χιλ. τεμάχια. Στις δημοπρασίες πήγε τόσο χαμηλά.

VIOHALCO: Έκλεισε κάτω από τα 3 ευρώ αλλά παραμένει υψηλότερα από τον κινητό μέσο των 200 ημερών ο οποίος είναι τώρα στα 2,90 ευρώ περίπου.

REVOIL: Σε νέα υψηλά 52 εβδομάδων η μετοχή που έκλεισε στο +10% και στα 0,66 ευρώ με υψηλό όγκο 334 χιλ. τεμαχίων.

Έδειχνε προσυμφωνημένη η αποχώρηση και ο αγοραστής μάζευε μεθοδικά την προσφορά. Όταν τελείωσαν οι πωλήσεις με λίγα κομμάτια κόλλησε στο +10%.

Όπως έχουμε ξαναγράψει περιμένουμε καλή κερδοφορία για το 2018 και περαιτέρω βελτίωση των μεγεθών το 2019.

ΕΛΤΡΑΚ: Βγήκαν και εδώ κάποιες γρήγορες πωλήσεις μέχρι τα 2,22 ευρώ αλλά μαζεύτηκε γρήγορα η προσφορά και η μετοχή έκλεισε στα 2,40 ευρώ με απώλειες 0,83%.

Ο όγκος ανήλθε στις 53 χιλ. τεμάχια που δεν είναι χαμηλός για τα δεδομένα της μετοχής. Η αποτίμηση χαμηλή στα 33,7 εκατ. ευρώ.

REDS: Διόρθωσε και αυτή αφού προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε για μία ακόμη συνεδρίαση να ξεπεράσει το 1 ευρώ. Στο 3,02% και στα 0,9650 ευρώ με όγκο 6 χιλ. τεμάχια και χαμηλή αποτίμηση 55,4 εκατ. ευρώ.

ΕΧΑΕ: Έκανε καλό όγκο και υποχώρησε σημαντικά. Έκλεισε στα 3,81 ευρώ με απώλειες 2,56% και όγκο 131 χιλ. τεμάχια. Εξακολουθούμε να θεωρούμε πως αν αλλάξει το κλίμα στο ΧΑ θα βελτιωθεί η αποτίμηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης