Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αύριο 21/2 τα αποτελέσματα του ΟΤΕ – Το ύψος του μερίσματος περιμένουν οι αναλυτές

tags :
Αύριο 21/2 τα αποτελέσματα του ΟΤΕ – Το ύψος του μερίσματος περιμένουν οι αναλυτές
Με δείκτη net debt/EBITDA 0,6 φορές διαπραγματεύεται η μετοχή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις
Στα αποτελέσματα του ΟΤΕ στρέφεται το επενδυτικό ενδιαφέρον τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο 21/2 πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης.
Οι αναλυτές περιμένουν το ύψος του μερίσματος που θα ανακοινώσει η διοίκηση και φυσικά τις τάσεις που επικρατούν στη φετινή χρήση και οι οποίες θα αναλυθούν την ίδια ημέρα στην τηλεδιάσκεψη.
Σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις ο τζίρος αναμένεται σταθερός σχεδόν στα 3,86 δισ. ευρώ, ενώ τα EBITDA εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν 5,8% και στα 1,31 δισ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 287 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 19%.
Το μέρισμα που περιμένουν οι αναλυτές αναμένεται στα 0,43 ευρώ ανά μετοχή.
Για το τέταρτο τρίμηνο η Euroxx περιμένει πωλήσεις 1 δισ. ευρώ ενισχυμένες κατά 0,5% υποστηριζόμενες από την πορεία της κινητής σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και αντισταθμιζόμενες από την αδυναμία στη Ρουμανία.
Τα προσαρμοσμένα EBITDA χωρίς την επίδραση της εθελουσίας αναμένονται στα 327,2 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 3% και τα δημοσιευμένα στα 320 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 0,7%.
Τα καθαρά κέρδη αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν στα78 εκατ. ευρώ λόγω χαμηλότερων χρηματοοικονομικών εξόδων και απουσίας ζημιές από συναλλαγματικές διαφορές.
Για το σύνολο της χρήσης σε προσαρμοσμένη βάση τα έσοδα αναμένονται στα 3,87 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 0,5%, τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 1,326 δισ. ευρώ ενισχυμένα κατά 1,7% και τα καθαρά κέρδη στα 282 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 46%.
Ο καθαρός δανεισμός αναμένεται στα 754 εκατ. ευρώ που δίνει δείκτη net debt/EBITDA στο 0,6.
Η χρηματιστηριακή αναμένει μέρισμα 0,45 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 4,2%.
Η Eurobank περιμένει για το σύνολο της χρήσης προσαρμοσμένα EBITDA 1,32 δισ. ευρώ
Η BIG αναφέρει πως περιμένει έσοδα ρεκόρ 3,87 δισ. ευρώ, EBITDA 1,32 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 255 εκατ. ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης