Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στάση αναμονής πέριξ των 665 μονάδων

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στάση αναμονής πέριξ των 665 μονάδων
ΑΓΟΡΑ: Το ζητούμενο είναι να παραμείνουμε σε απόσταση βολής και να μη χαλάσουν τα διαγράμματα. Πάνω δηλαδή από τις 660 μονάδες με απορρόφηση των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών.

Το ενδιαφέρον είναι και στις θέσεις short και αυτό που βλέπουμε είναι ότι αντί να μειώνουν αυξάνουν. Με βάση τωρινά στοιχεία ενισχύθηκαν σε όλες τις τράπεζες.

Θα θέλαμε και λίγο καλύτερο τζίρο με περισσότερους επενδυτές στην πλευρά των αγοραστών. Αυτό μέχρι στιγμής δεν το έχουμε δει και ίσως δικαιολογεί την αδυναμία γι αψηλότερα.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Οι τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο καθώς οι βραχυπρόθεσμοι αγοραστές έχουν σημαντικές υπεραξίες. Άρα περιμένουμε την έκταση της διόρθωσης σήμερα.

Το άνοιγμα πάντως δείχνει ήπια υποχώρηση με χαμηλό τζίρο. Η Coca Cola μετά τη χθεσινή άνοδο που στήριξη την αγορά σήμερα ξεκινάει αμετάβλητη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες λίγο πάνω από 1% ξεκίνησε η Πειραιώς και στο 1% είναι οι απώλειες για Alpha Bank. Η Eurobank έχει μικρότερη πτώση και η Εθνική το παλεύει το θετικό πρόσημο.

ΟΛΠ: Τι να πούμε με την κατάντια της χώρας. Έχουμε γεμίσει εμπορικά κέντρα αλλά κάποιοι δεν θέλουν εμπορικό στον Πειραιά. Έλεος κάπου με τα μικροσυμφέροντα.

Χάνουμε τη μεγάλη εικόνα για να δούμε μαγαζάκι-μαγαζάκι τι θα γίνει. Γι΄αυτό ή μάλλον και γι΄αυτό έχουμε φτάσει ως χώρα σε αυτά τα χάλια.

Θεωρούμε πάντως πως αργά ή γρήγορα με κυβερνητική αλλαγή θα αλλάξει η στάση και θα προχωρήσει και αυτή η επένδυση. Αλλιώς δεν έρχεται ανάπτυξη.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Δηλαδή περιμένουμε να αυξηθούν λίγο οι μισθοί με επιδόματα και κοινωνικά μερίσματα αντί να θέλουμε επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και θα προσελκύσουν τουρισμό κ.α.

Η συνταγή ανοίγω ένα μαγαζάκι πουλάω πέντε φορές πάνω το προϊόν που εμπορεύομαι δεν υπάρχει πλέον. Η τάση δείχνει άλλο δρόμο. Αφήστε που υπάρχει και το internet και όλοι πλέον βλέπουν και συγκρίνουν.

Ο Πειραιάς πρέπει να προσελκύσει τουρισμό από κρουαζιέρα, να δημιουργήσει υποδομές και προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες του και να βοηθήσει τη χώρα συνολικά.

ΛΑΜΔΑ: Άλλη υπόθεση και εδώ. Τέσσερα χρόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και δεν κουνήθηκε ούτε πέτρα. Επένδυση που μπορεί να αλλάξει τελείως την εικόνα που έχουμε για τον τουρισμό στη χώρα.

Η μετοχή έχει φύγει πάνω από τα 6,20 ευρώ και βρίσκεται τώρα στα 6,45 ευρώ με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Η επιτάχυνση των διαδικασιών στο Ελληνικό θα είναι ο καταλύτης.

Αλλά μετά θα αρχίσουν και τα δύσκολα γιατί θα χρειαστούν κεφάλαια, άρα θα πρέπει οι μέτοχοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

ΟΤΕ: Αύριο ανακοινώνει αποτελέσματα. Ζητούμενο το υψηλό μέρισμα καθώς η σχέση καθαρού δανεισμού προς EBITDA το επιτρέπει. Θα ακυρωθούν οι ίδιες μετοχές και μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί η κίνηση.

Τα καθαρά κέρδη θα δίνουν υψηλό p/e αλλά ο χαμηλός δανεισμός και η πορεία των ταμειακών ροών το αντισταθμίζουν έως ένα βαθμό. Τώρα αν έδινε και ένα καλύτερο σημείο εισόδου δε θα λέγαμε όχι.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με απώλειες στο άνοιγμα και με όγκο 5 χιλ. τεμάχια. Πήγε μέχρι τα 2,11 ευρώ η μετοχή και εκεί έχει καλούς αγοραστές. Έχει κάνει κίνηση, δικαιούται να διορθώσει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης