Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βρήκαν δυνάμεις οι αγοραστές και οδήγησαν σε εξαιρετικό finish

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βρήκαν δυνάμεις οι αγοραστές και οδήγησαν σε εξαιρετικό finish
ΑΓΟΡΑ: Βρήκε δυνάμεις και αυτό είναι το θετικό και έκλεισε σχεδόν στα υψηλά της ημέρας. Ο τζίρος δεν ήταν καλός αλλά τη δουλειά του την έκανε.

Ποιοτικά βαριά χαρτιά μπήκαν μπροστά και απορρόφησαν τις αρχικές απώλειες ενώ μετά οι τράπεζες γύρισαν θετικές οι περισσότερες δίνοντας ώθηση και στην ψυχολογία.

Καλώς ή κακώς χωρίς τράπεζες το κλίμα δε φτιάχνει. Εκεί έμαθαν, εκεί τα έχασαν όλα, από εκεί θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Στις 690 μονάδες ο απλός κινητός μέσος των 200 ημερών και στις 680 ο αντίστοιχος εκθετικός. Στις 671,5 ο γενικός δείκτης στο κλείσιμο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πρέπει να το ξαναγράψουμε γιατί έχει τη σημασία του. Παρά την αύξηση των short θέσεων, η συμπεριφορά τους είναι εξαιρετική στο ταμπλό. Μέχρι σήμερα…

Γιατί τι θα γίνει μετά δεν το ξέρουμε. Αλλά έχουν εξαιρετική εικόνα, απορροφούν τις ρευστοποιήσεις γιατί τα βραχυπρόθεσμα κέρδη είναι σημαντικά και πάλι πάνε πάνω.

Δημιουργούνται οι συνθήκες έτσι για την υπέρβαση των επόμενων αντιστάσεων και τη βελτίωση της εικόνας της αγοράς.

ΤΖΙΡΟΣ: Είναι χαμηλός και μάλλον αυτό που θα δούμε πάλι είναι στα ψηλά να αυξάνεται και να μπαίνουν όλοι δημιουργώντας νέα φουρνιά εγκλωβισμένων.

Το έξυπνο χρήμα έχει μπει σημαντικά χαμηλότερα και σε καλά ποιοτικά χαρτιά από όλες τις κεφαλαιοποιήσεις. Σε επίπεδα που λίγοι κοίταζαν γιατί οι όγκοι ήταν ανύπαρκτοι.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Θεωρούμε πως είναι η μετοχή της ημέρας. Έγραψε και νέο υψηλό 10 και πλέον ετών. Μαρκιετιές την πήγαν μέχρι τα 6,74 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 6,60 ευρώ με υψηλό όγκο.

Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα χρήσης. Βέβαια οι αναλυτές είναι εξαιρετικά θετικοί με τη μετοχή και δίνουν τιμές στόχους αρκετά πάνω από τα τωρινά επίπεδα.

Εμείς θέλουμε να δούμε κέρδη γιατί η αποτίμηση των 751 εκατ. ευρώ δεν είναι μικρή. Θέλουμε να δούμε ταμειακές ροές και πορεία υποχρεώσεων και επενδυτικού πλάνου.

MOTOR OIL: Έβαλε και αυτή καλή πλάτη σήμερα. Είχε την υψηλότερη άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και έκλεισε στα 21,15 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πέρασε πάνω από τα 9 ευρώ με καλό όγκο συναλλαγών. Τα υψηλά 52 εβδομάδων είναι πάνω από τα 10 ευρώ άρα έχει δρόμο ακόμα.

COCA COLA: Μόλις έφτιαξε το κλίμα στην αγορά γύρισε αρνητική. Όταν χρειάζεται να ανέβει η αγορά επιστρατεύεται. Βρε κάτι συμπτώσεις όμως…

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Βγήκαν πωλητές στο ξεκίνημα και πήγαν τη μετοχή μέχρι τα 2,11 ευρώ. Όχι μόνο απορροφήθηκε η προσφορά αλλά η μετοχή έκλεισε στα 2,29 ευρώ με άνοδο 4,09%.

Πρόκειται για εξαιρετικά φθηνή μετοχή που έδωσε καλές ευκαιρίες εισόδου κάτω από τα 2 ευρώ. Στις συνεδριάσεις που δείχνει τέτοια αδυναμία πρέπει να προσέχεται πλέον.

Συνήθως δεν την βλέπαμε να έχει τέτοια δύναμη και μας έκανε μεγάλη εντύπωση το σημερινό παίξιμο. Ας την έχουμε υπό πιο στενή παρακολούθηση.

ΣΕΛΟΝΤΑ: Συνεχίζονται οι μεγάλοι όγκοι και η άνοδος στο ταμπλό. Έφτασε η αποτίμηση στα 16 εκατ. ευρώ και έχει μεγάλη άνοδο φέτος.

Το ενδιαφέρον είναι στα ποσοστά των μετόχων μειοψηφίας που οι παλιοί μέτοχοι έχουν συνασπιστεί με ποσοστό κάτω από το 10%, οριακά βέβαια χαμηλότερο.

Δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση αλλά θα είχε ενδιαφέρον να τους δούμε να μαζεύουν από το ταμπλό. Βέβαια αν μπλοκάρουν τη δημόσια πρόταση θα πρέπει να βάλουν χρήματα στην αύξηση.

FORTHNET: Από 29 Ιανουαρίου έχει να κλείσει με αρνητικό πρόσημο και από τα 0,0910 ευρώ πήγε στα 0,1640 ευρώ. Σιγά τη βελτίωση θα πείτε. Μαζί σας είμαστε…

Δεν ξέρουμε τι γίνεται με την κινητή και τις εξελίξεις που υπάρχουν, αλλά εδώ δεν έχουμε μεγάλες ελπίδες γιατί χρειάζονται πολλά εκατομμύρια.

Πολλά λεφτά και για να γυρίσει η καθαρή θέση θετική και για να μειωθεί ο δανεισμός. Αν δεν γίνει αυτό δεν βλέπουμε να βγαίνουν εύκολα κέρδη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης