Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Τι θα συμβεί στο ΧΑ εάν επιβεβαιωθεί η πρόσφατη ανοδική διαφυγή

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Τι θα συμβεί στο ΧΑ εάν επιβεβαιωθεί η πρόσφατη ανοδική διαφυγή
Σε βραχυχρόνιο πεδίο ο δείκτης FTSE 25 παραμένει μέσα στο ανοδικό κανάλι του περασμένου Δεκεμβρίου
Επιτέλους, μετά από 136 μέρες ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου ανέβηκε το διαγραμματικό σκαλοπάτι των 660 μονάδων δραπετεύοντας έστω και βραχυχρόνια από τα διαγραμματικά «κεσάτια» των 610 με 650 μονάδων, σημειώνει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Aenaon Markets.
Ο αναλυτής στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο, σημειώνει πως η ανοδική αυτή διαφυγή εάν επιβεβαιωθεί στις επόμενες συνεδριάσεις δίνει το δικαίωμα στο δείκτη να ατενίζει τη σημαντική ζώνη αντίστασης των 710 με 700 μονάδων.
Επίπεδο, όπου εάν στη συνέχεια διαρραγεί με ισχυρό αγοραστικό τζίρο συναλλαγών θα απελευθερώσει ανοδικές δυνάμεις, που μπορούν να οδηγήσουν το Γενικό Δείκτη στο κατώφλι του περασμένου καλοκαιριού, στις 742 με 780 μονάδες, τονίζει ο κ.Μάνθος.
Βέβαια για να αποτυπωθεί στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών μια τέτοιου μεγέθους ανοδική κίνηση θα πρέπει να κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι των πολιτικοοικονομικών δρώμενων. Προς το παρόν αυτό, που αρκεί στους αγοραστές είναι η διατήρηση του δείκτη μέσα στο εν εξελίξει ανοδικό κανάλι, πού έχει ως κάτω όριο διακύμανσης τις 657 μονάδες.
Στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 η υποψία του μεσοπρόθεσμου ανοδικού στροφέα, που είχαμε αναλύσει στην προηγούμενη εβδομαδιαία τεχνική ανάλυση συνεχίζει να καλλιεργείται δίνοντας πνοές στους αγοραστές για το επίπεδο αντίστασης των 1855 μονάδων.
Σε βραχυχρόνιο πεδίο ο δείκτης παραμένει μέσα στο ανοδικό κανάλι του περασμένου Δεκεμβρίου έχοντας ως κάτω πλευρά την περιοχή στήριξης των 1750 με 1735 μονάδων, όπου δε πρέπει να τμηθεί καθοδικά, καθώς θα ενεργοποιήσει πιθανές έντονες ρευστοποιήσεις αποκόμισης κερδών.
Μετά από αρκετές εβδομάδες πλαγιοκαθοδικής κίνησης ο Τραπεζικός Δείκτης διέσπασε ανοδικά τη καθοδική γραμμή τάσης “R” παίρνοντας στην κυριολεξία τα ηνία της επενδυτικής ψυχολογίας.
Το ιδεατό για τη συνέχεια είναι να «πατήσει» με επιτυχία πάνω από το επίπεδο των 470 μονάδων και να κινηθεί με διαγραμματικό θράσος προς το όριο των 500 μονάδων.
Αρπαγή των 500 μονάδων θα ανοίξει το δρόμο για το πεδίο μεσοπρόθεσμης αλλαγής τάσης στις 550 με 563 μονάδες, καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης