Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στο +10,4% από την αρχή του έτους

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ –  Στο +10,4% από την αρχή του έτους
ΑΓΟΡΑ: Το γεγονός ότι μετά από τέτοια βραχυπρόθεσμα κέρδη στις προηγούμενες συνεδριάσεις έκλεισε σχεδόν αμετάβλητη, μόνο στα θετικά καταγράφεται.

Χαμηλός ο τζίρος, αλλά τι να κάνουμε. Συνολικά η εβδομάδα ήταν αρκετά καλή και προστίθεται στις προηγούμενες με αποτέλεσμα από την αρχή του έτους ο γενικός δείκτης να ενισχύεται λίγο πάνω από 10%.

Κρατάει και αν διατηρηθεί το θετικό κλίμα θα δούμε υπέρβαση του 200άρη και γιατί όχι και υψηλότερα. Σήμερα ακούμπησε τον εκθετικό ενώ ο απλός είναι στις 688 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μετά από 6 συνεχόμενες ανοδικές υποχώρησε σήμερα ο δείκτης. Από την αρχή του έτους ενισχύεται όμως 5,2%. Μόλις 3 πτωτικές τον Φεβρουάριο.

MOTOR OIL: Πάνω η μετοχή, πωλήσεις ο βασικός μέτοχος. Στα 21,75 ευρώ σήμερα και στα 2,4 δισ. ευρώ η αποτίμηση.

CENERGY: Νέες πωλήσεις στη μετοχή και σημαντικές απώλειες. Όλες οι εταιρείες του ομίλου πιέστηκαν αλλά η συγκεκριμένη είχε τις μεγαλύτερες απώλειες.

Στα 1,26 ευρώ με απώλειες 4,40% και όγκο 220 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 239 εκατ. ευρώ. Ο εμπορικός πόλεμος δημιουργεί ανησυχίες στους επενδυτές.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Με market maker τη Eurobank θα είναι πλέον η μετοχή αφού απέκτησε την ιδιότητα. Αν δούμε τη βελτίωση που είδαμε και στον ΟΛΠ θα είναι θετική εξέλιξη.

Όπως και να έχει κάτι δείχνει αυτή η κίνηση, ήτοι ότι η εταιρεία αρχίζει να κοιτάζει και τη μετοχή της. Τα μεγέθη που έχει βγάλει σε συνδυασμό με την αποτίμηση που έχει μπαίνει και στο μικροσκόπιο μεγαλύτερων επενδυτών.

Οι κερδισμένοι βέβαια εδώ είναι η μικροί επενδυτές που την αγόραζαν σε τιμές ακόμη και κάτω από το 1,5 ευρώ και σήμερα είναι πάνω από τα 5 ευρώ.

MANΘΟΣ: Ο αναλυτής της Aenaon Markets δίνει τεχνικά σημεία για μετοχές μέσω twitter: ΛΑΜΔΑ… παραμένει απλά σε ανοδική πορεία μέσα στο μακροπρόθεσμο κανάλι του 2012. Στόχος τα 9 ευρώ.



Ελληνικά Πετρέλαια: …τεράστιος μακροπρόθεσμος σχηματισμός Cup with Handle στο μηνιαίο chart. Εάν διασπαστεί ανοδικά στα 8,70 ευρώ οδηγεί στα 13,80 ευρώ. Στα υψηλά δηλ του 2005.


Eurobank… αρκετά ενδιαφέρον ο “pennant” σχηματισμός στα υψηλά της κίνησης. Αν το τμήσει μπορεί να δει τα 0,60 ευρώ.


ΕΚΤΕΡ... άλλος ένας εντυπωσιακός μακροπρόθεσμος στροφέας από τα 0,30 ευρώ



ΜΟΥΖΑΚΗΣ:
Από τα τέλη Ιανουαρίου μέχρι σήμερα έχει κάνει όγκο πάνω από 350 χιλ. τεμάχια συνολικά χωρίς να έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά η αποτίμηση.

Κάποιοι μαζεύουν μεθοδικά την προσφορά και ποντάρουν προφανώς σε καλά αποτελέσματα χρήσης 2018.

Στο εξάμηνο η καθαρή θέση ήταν στα 33,4 εκατ. ευρώ περίπου 3 φορές μεγαλύτερη από την αποτίμηση. Ο καθαρός δανεισμός είναι μηδενικός χάρη στον αείμνηστο ιδρυτή της.

Στο εξάμηνο είχε καθαρά κέρδη 638 χιλ. ευρώ και αν διατηρηθεί η πορεία και στο δεύτερο τότε δεν αποκλείεται να παίζει με ένα χαμηλό p/e. Σημειώνεται πως τα δύο οικόπεδα στη Λεωφ. Κηφισού είχαν αποτίμηση 30 εκατ. ευρώ προ δύο ετών. Μόνο τα οικόπεδα.

Στο +4,73% και στα 0,3540 ευρώ σήμερα με όγκο 71 χιλ. τεμάχια. Υπό στενή παρακολούθηση τι θέτουμε τη μετοχή.

ΟΛΥΜΠ: Νέες πιέσεις στη μετοχή προφανώς αποδίδονται στην εκτίμηση κάποιων ότι δεν θα προχωρήσει τελικά η πώληση του Πόρτο Καρράς. Ο καταλύτης για τη μετοχή είναι η πώληση και φυσικά τίμημα που θα αναλαμβάνει και υποχρεώσεις.

Κλείσιμο στα 2 ευρώ με απώλειες 3,85% και όγκο 15 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 81 εκατ. ευρώ.

Καλό Σαββατοκύριακο!
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης