Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Συγκεκριμένα μέτρα κατά του Maduro ανακοινώνει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τη Δευτέρα (25/2)

Βενεζουέλα: Συγκεκριμένα μέτρα κατά του Maduro ανακοινώνει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τη Δευτέρα (25/2)
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, εντείνονται οι πιέσεις των ΗΠΑ
Η ένταση στα σύνορα της Βενεζουέλας αμβλύνθηκε την Κυριακή (24/2/2019) έπειτα από την χθεσινή ημέρα των συγκρούσεων ανάμεσα στην αντιπολίτευση και την κυβέρνηση για την μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά αυξάνεται η διεθνής πίεση επί του καθεστώτος του Maduro, «οι μέρες του οποίου είναι μετρημένες», σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.
Χαρακτηρίζοντας σε δηλώσεις του στο δίκτυο CNN τον πρόεδρο της Βενεζουέλας «χείριστο των τυράννων», ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo  δήλωσε «βέβαιος ότι, χάρις στους Βενεζουελάνους, οι μέρες του  Maduro είναι μετρημένες».
Την ίδια στιγμή, ανώτατος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μike Pence πρόκειται να ανακοινώσει «συγκεκριμένα μέτρα» και «σαφείς ενέργειες» για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Βενεζουέλα κατά την αυριανή του συνάντηση με ηγέτες της περιοχής στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της Ομάδας της Λίμα στην Μπογκοτά της Κολομβίας.
Ο αξιωματούχος αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για το είδος των νέων μέτρων που θα αναγγείλει ο Pence κατά την ομιλία που θα εκφωνήσει κατά την σύνοδο κορυφής αφού συναντηθεί με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης  Juan Guaido
«Αυτά που συνέβησαν χθες δεν θα μας αποτρέψουν από το να περάσουμε την ανθρωπιστική βοήθεια στο έδαφος της Βενεζουέλας...ο αντιπρόεδρος θα ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα...θα πρέπει να περιμένετε να ανακοινώσει σαφείς ενέργειες αύριο στην ομιλία του στην Ομάδα της Λίμα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αμερικανός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.
Την Παρασκευή, άλλος αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι ο Pence είναι έτοιμος να ανακοινώσει την επιβολή νέων κυρώσεων, εάν η επιχείρηση της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας αντιμετωπισθεί με βία.
Το Παρατηρητήριο για την Βία της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι από τις χθεσινές συγκρούσεις στα σύνορα της χώρας έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο τριών ανθρώπων, όλων στην πόλη Σάντα Ελένα, και τουλάχιστον 295 τραυματίες σε ολόκληρη την χώρα.
Φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, τρόφιμα και φάρμακα, επιχείρησαν επανειλημμένα κατά την χθεσινή ημέρα να διασχίσουν τα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία και την Βραζιλία. Εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης