Πολιτική

ΠΡΑΤΤΩ (Κοτζιάς) για Καμμένο: Μοιάζει να είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία - Επιβεβαιώνει το χαρακτηρισμό του εθνικού συκοφάντη

ΠΡΑΤΤΩ (Κοτζιάς) για Καμμένο: Μοιάζει να είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία - Επιβεβαιώνει το χαρακτηρισμό του εθνικού συκοφάντη
Κύκλοι του ΠΡΑΤΤΩ του Νίκο Κοτζιά απαντούν στις δηλώσεις του κ. Καμμένου εις βάρους του πρώην υπουργού Εξωτερικών

Για «επιθέσεις ανευθυνότητας, με ύβρεις χωρίς κόστος», κάνουν λόγο κύκλοι του ΠΡΑΤTΩ, σε απάντηση των νέων δηλώσεων του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου.
Ειδικότερα κύκλοι της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά, όσα είπε ο κ. Καμμένος είναι «επιθέσεις ανευθυνότητας με ύβρεις χωρίς κόστος.
Τη μια ομιλεί για κακουργήματα και την άλλη για νόμιμες διαδικασίες.
Η αναντιστοιχία των λόγων του είναι εμφανής και έκδηλη του χαρακτήρα του.
Με τη στάση του προκύπτει αβίαστα το ερώτημα τι εξυπηρετεί, καθώς μοιάζει να είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και παράλληλα επιβεβαιώνει το χαρακτηρισμό του εθνικού συκοφάντη».

Νωρίτερα, το bankingnews.gr μετέδιδε:

Καμμένος: Σε πανικό ο Κοτζιάς - Τον τέλειωσα από υπουργό - Θα δώσω στη Δικαιοσύνη όλα τα στοιχεία για τις βίζες

Την θέση ότι τέλειωσε τον Ν. Κοτζιά από υπουργό διατύπωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο Π. Καμμένος αναφέροντας ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον είχε διαβεβαιώσει πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα ερχόταν προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή μετά τις εθνικές εκλογές.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην πρόσφατη αντιπαράθεση του με τον Ν. Κοτζιά (αλλά και στα sms που έλεγε ότι θα τον τελειώσει) ο κ.Καμμένος υποστήριξε ότι ο Ν. Κοτζιάς είναι σε πανικό.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, αφού πρώτα καταθέσει όλα τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη, τα οποία όπως είπε, θα αποδεικνύουν μια σειρά κακουργηματικών πράξεων του κ.Κοτζιά κατά του Δημοσίου με αφορμή την υπόθεση με τις βίζες.
Οι ΑΝΕΛ έκαναν μια συνειδητή επιλογή και συνεργάστηκαν τέσσερα χρόνια με το ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλουν την χώρα από τα μνημόνια και να επανέλθει η κανονικότητα διατύπωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος.
Ο κ.Καμμένος υποστήριξε ότι με τη συνεργασία αυτή «καταφέραμε πράγματα που δεν πέτυχαν άλλα κόμματα με μεγαλύτερα ποσοστά».
Ο κ.Καμμένος υποστήριξε ότι διεγράφη από τη ΝΔ γιατί διαφώνησε με την υπογραφή των μνημονίων, ενώ ερωτηθείς γιατί υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο, είπε ότι «το τρίτο μνημόνιο ήταν το αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης έξι μηνών που φτάσαμε στα άκρα και την οποία  ενέκρινε ο ελληνικός λαός».
«Την ενέκρινε και η ΝΔ και η Βουλή» είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι αυτή ήταν  η αιτία που αποχώρησε από την κυβέρνηση.
«Κανείς δεν φεύγει από την καρέκλα, μόνο οι ΑΝΕΛ το έκαναν» τόνισε ο κ.Καμμένος, υποστηρίζοντας πως είναι μύθος τα όσα λέει η αντιπολίτευση ότι μπορούσε να ανατρέψει την κυβέρνηση Τσίπρα, στηρίζοντας το περασμένο καλοκαίρι την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ.
Όπως είπε, επέλεξε να φύγει από την Κυβέρνηση λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών ξέροντας το πολιτικό κόστος που θα πληρώσει και απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν το έκανε νωρίτερα, είπε ότι η άποψη πως θα μπορούσε να ρίξει την Κυβέρνηση υπερψηφίζοντας την πρόταση μομφής της ΝΔ, είναι μύθος.
Όπως είπε, η Κυβέρνηση δεν θα έπεφτε γιατί δεν θα συμπληρωνόταν ο αριθμός των 151 βουλευτών που θα την στήριζε, αλλά παράλληλα η αποχώρηση του θα αποτελούσε τροχοπέδη στην έξοδο από τα μνημόνια και σε άλλα θετικά μέτρα που λήφθηκαν.
Τέλος υποστήριξε ότι ακόμα και στην περίπτωση που έπεφτε η Κυβέρνηση και ερχόταν η ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα άλλαζε τίποτα και θα υπόγραφε συμφωνία με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».
Κληθείς να σχολιάσει το ντοκιμαντέρ του BBC, περί ύπαρξης «Μακεδονικής μειονότητας» ο κ.Καμμένος υποστήριξε ότι στο τελευταίο του ταξίδι στις ΗΠΑ, προσπάθησε να αποτρέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με αφορμή το Σκοπιανό θέλουν να πάρουν πίσω το αίμα τους για τον χαμένο εμφύλιο μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο κ. Καμμένος δήλωσε επίσης πως θα του ήταν εύκολο να φύγει σαν ήρωας από την Κυβέρνηση για το Σκοπιανό και να έπαιρνε στις εκλογές 15%, αλλά επέλεξε τον δρόμο της ευθύνης.
Ερωτηθείς για το δάνειο του κ. Πολάκη, είπε ότι μπορεί να καταλογίσει κανείς πολλά στον κ. Πολάκη για αυτά που λέει, αλλά είναι γνήσιος.
Επίσης αναρωτήθηκε «ποιος μιλάει για τον Πολάκη;», αναφερόμενος στα δάνεια που έχει πάρει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η κυρία Σπυράκη στην οποία αναφέρθηκε ονομαστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης