Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόσοβο: Δεν θα ανασταλούν οι δασμοί στα προϊόντα της Σερβίας

Κόσοβο: Δεν θα ανασταλούν οι δασμοί στα προϊόντα της Σερβίας
Κόσοβο: Οι δασμοί κατά Σερβίας αποτρέπουν την κατάτμηση της χώρας
Οι δασμοί που έχουν επιβληθεί στα σερβικά αγαθά δεν θα ανασταλούν, επανέλαβε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Ramush Haradinaj.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση αυτή εμποδίζει οποιαδήποτε σχέδια εδαφικών ανταλλαγών μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου.
Υπενθυμίζεται πως η εισαγωγή της αύξησης του φόρου κατά 100% στις εισαγωγές από τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη έχει προκαλέσει σημαντικές ζημίες στις επιχειρήσεις και στις δύο χώρες.
«Σήμερα, 20 χρόνια μετά την απελευθέρωση της χώρας, ο διάλογος για την ομαλοποίηση των δεσμών μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας μετατράπηκε σε διάλογο για εδάφη», ανέφερε.
Παράλληλα, ο Ramush Haradinaj δήλωσε ότι το Κόσοβο δεν χρειάζεται να αναγνωριστεί από τη Σερβία εάν πρέπει να εγκαταλείψει τα εδάφη του για το σκοπό αυτό.
Η ιδέα για εδαφικές ανταλλαγές μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας ξεκίνησε πέρυσι από τους προέδρους Aleksandar Vucic και Hashim Thaci.
Παρόλο που ο Σέρβος πρόεδρος θεωρεί ότι πρόκειται για διαδικασία σχεδίασης των συνόρων, ο πρόεδρος Θάτσι θεωρεί ότι πρόκειται για «διόρθωση συνόρων».
Η ιδέα της διόρθωσης των συνόρων έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στο Κοσσυφοπέδιο, με τον Ramush Haradinaj να είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους αυτής της ιδέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης