Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Στο στόχαστρο η τραγουδίστρια Shakira για οικονομική απάτη 14,5 εκατ. ευρώ

Ισπανία: Στο στόχαστρο η τραγουδίστρια Shakira για οικονομική απάτη 14,5 εκατ. ευρώ
Στο στόχαστρο της ισπανικής δικαιοσύνης η Shakira
Η κολομβιανή σταρ Shakira κλήθηκε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 12 Ιουνίου από δικαστή δικαστηρίου της περιφέρειας της Βαρκελώνης για φερόμενη οικονομική απάτη ύψους σχεδόν 14,5 εκατ. ευρώ, όπως έγινε σήμερα γνωστό από την ισπανική δικαιοσύνη.
Το δικαστήριο της περιοχής Εσπλούγες δε Λιουμπρεγάτ έκανε «δεκτές τις διώξεις της εισαγγελίας» σε βάρος της τραγουδίστριας, ανακοίνωσε το ανώτερο δικαστήριο της Καταλονίας, περιφέρειας της βορειοανατολικής Ισπανίας όπου η τραγουδίστρια συζεί με τον αμυντικό της Μπαρτσελόνα, Gerard Piqué.
Η ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τις 12 Ιουνίου 2019, στις 10.00 τοπική ώρα.
Η εισαγγελία κατηγορεί την Shakira ότι δεν πλήρωσε τους φόρους της στην Ισπανία για την περίοδο μεταξύ 2011 και 2014 παρότι διέμενε εκεί, σύμφωνα με την εισαγγελία.
Οι διώξεις αφορούν ωστόσο μόνο την περίοδο 2012-2014, καθώς οι υποθέσεις που χρονολογούνται το 2011 έχουν ήδη παραγραφεί.
Η 42χρονη τραγουδίστρια είναι επίσημα ζευγάρι από το 2011 με τον Gerard Piqué, με τον οποίο έχει δύο παιδιά.
Η Shakira μετέφερε την φορολογική της κατοικία στην Ισπανία το 2015.
Η φορολογική της κατοικία ήταν πρωτύτερα στις Μπαχάμες, αλλά εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Βαρκελώνης είχε δηλώσει πέρυσι στο AFP ότι αυτό «δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα».
Είχε τονίσει ότι ο σύντροφός της Shakira και τα παιδιά της διέμεναν στην περιοχή της Βαρκελώνης.
Οι δικηγόροι της τραγουδίστριας εμμένουν στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής της προερχόταν έως το 2014 από τις διεθνείς της περιοδείες και ότι δεν ζούσε περισσότερο από έξι μήνες ετησίως στην Ισπανία, προϋπόθεση για να φορολογείται στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης