Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aνανέωση της θητείας Weidmann στην Bundesbank - Τι θα κρίνει τη διαδοχή Draghi

tags :
Aνανέωση της θητείας Weidmann στην Bundesbank - Τι θα κρίνει τη διαδοχή Draghi
Η ανανέωση της θητείας του Weidmann θεωρητικά δεν θα έβγαζε τον Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη από την κούρσα για την αντικατάσταση του προέδρου της ΕΚΤ
Το «πράσινο φως» για την ανανέωση της θητείας του Jens Weidmann στην προεδρία της Bundesbank για τα επόμενα οκτώ χρόνια. άναψε το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας, όπως αναμενόταν.
Η ανανέωση της θητείας του Weidmann θεωρητικά δεν θα έβγαζε τον Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη από την κούρσα για την αντικατάσταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, του οποίου η θητεία λήγει στα τέλη Οκτωβρίου.
Ωστόσο , φαβορί για τη θέση θεωρείται ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Γαλλίας, Francois Villeroy de Galhau.
Να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και η κατανομή των θεσμικών θέσεων της ΕΕ, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και τον διάδοχο του Mario Draghi σδτην προεδρία της ΕΚΤ.
Ο Γάλλος Villeroy θεωρείται φαβορί επειδή η Γερμανία προτιμά την προεδρία της Κομισιόν, την οποία αναμένεται να κερδίσει ο εκλεκτός του ΕΛΚ, Manfred Weber.
Στην περίπτωση ωστόσο που η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών ανατρέψει τα δεδομένα για τον επόμενο πρόεδρος της Επιτροπής, δεν αποκλείεται ο Weidmann να καταλήξει στο τιμόνι της ΕΚΤ.
Να σημειωθεί ότι η θητεία του Weidmann στην Bundesbank λήγει τον Απρίλιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης