Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Η Ελλάδα παρουσιάζει υπερβολικές ανισορροπίες - Ολοκληρώστε τις μεταρρυθμίσεις έως το Eurogroup (11/3)

Moscovici: Η Ελλάδα παρουσιάζει υπερβολικές ανισορροπίες - Ολοκληρώστε τις μεταρρυθμίσεις έως το Eurogroup (11/3)
Ο Ευρωπαίος επίτροπος, Pierre Moscovici, σχολιάζει ότι οι ανισορροπίες που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία είναι αναμενόμενες για μια χώρα που βγαίνει από πρόγραμμα
Για υπερβολικές ανισορροπίες στην ελληνική οικονομία κάνει λόγο ο Ευρωπαίος επίτροπος, Pierre Moscovici, αναφερόμενος στην έκθεση προόδου της ελληνικής κυβένησης από την Κομισιόν που παρουσιάστηκε σήμερα (27/2/2019).
«Η Ελλάδα παρουσιάζει υπερβολικές ανισορροπίες, αλλά αυτό συμβαίνει σε χώρες που βγαίνουν από οικονομικά προγράμματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ανισορροπίες αυτές αντικατοπτρίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όπως η υψηλή ανεργία και τα NPLs.
Όπως είπε «η Ελλάδα παρουσιάζει σημαντική πρόοδο αλλά σε κάποιους τομείς χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια.
Συνιστώ στις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις μεταρρυθμίσεις ώστε να προλάβουν το επόμενο Eurogroup».
Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ευρωπαίος επίτροπος υποστήριξε ότι είναι προς το κοινό συμφέρον Ελλάδας και ευρωζώνη η επίτευξη συμφωνίας για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαρτίου.
«Θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί όλες οι δράσεις.
Το Eurogroup θα κρίνει εάν συμβαίνει αυτό και πιστεύω πως είναι προς όφελος της Ελλάδας να εκταμιευθεί η δόση του ενός περίπου δισ. στις 11 Μαρτίου» τόνισε επισημαίνοντας ότι αυτό θα είναι και το μήνυμα του προς τις ελληνικές αρχές κατά τις επαφές που θα έχει αύριο (28/2/2019) στην Αθήνα.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί.
Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες μένει αυτή η τελευταία, συνήθης διαδικασία με την Ελλάδα που θα γίνει τις επόμενες ημέρες», ανέφερε και επισήμανε πως απομένει κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες για το Eurogroup της 11 Μαρτίου.
«Είναι εφικτό και πιστεύω πως είναι προς το κοινό όφελος της Ελλάδας και της ευρωζώνης», είπε και αρνήθηκε να προβεί σε εικασίες για το τι θα γίνει σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό.
«Έχουμε κοινό συμφέρον.
Αλλά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα πρέπει η δουλειά να γινει με σοβαρότητα και ολοκληρωμένα» είπε.
Όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο Moscovici τόνισε ότι οι δεσμεύσεις θα πρέπει να τηρούνται.
«Όταν η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα ανέλαβε δεσμεύσεις για πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια» τόνισε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης