Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξανά στο 1 ευρώ η Πειραιώς, νέα ανοδική κίνηση για γενικό δείκτη

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξανά στο 1 ευρώ η Πειραιώς, νέα ανοδική κίνηση για γενικό δείκτη
ΑΓΟΡΑ: Όπως έγραφε και η Beta στο πρωινό της σχόλιο ήταν σε υπεραγορασμένα επίπεδα και παρέμεινε σε υπεραγορασμένα. Έτσι έγινε και στη σημερινή συνεδρίαση.

Παρέμεινε πάνω από τον κινητό των 200 ημερών και έκανε και μία μικρή ενδοσυνεδριακή διόρθωση. Ο τζίρος στα 34 εκατ. ευρώ και κάτι αλλά δεν χρειάστηκαν και παραπάνω χρήματα.

Ο γενικός δείκτης είναι πλέον σε επαφή με τις 700 μονάδες και το σημαντικότερο σήμερα ήταν η κατάκτηση του 1 ευρώ ξανά από την Τράπεζα Πειραιώς. Μέσα στο Φλεβάρη το ράλι είναι κοντά στο 75%. Θα μου πείτε τι είχε προηγηθεί… Εννοούνται αυτά.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Η ψυχολογία έχει βελτιωθεί, περιμένουν να πάμε καλύτερα τα πράγματα σε οικονομία, τράπεζες, προαπαιτούμενα κ.α. αλλά ας είμαστε και προσεκτικοί.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί μία καλή διόρθωση κάποια στιγμή που θα δώσει καλύτερα σημεία εισόδου. Πολλά καλά χαρτιά βρίσκονται ακόμα σε ελκυστικά επίπεδα, αν και πλέον όλοι κοιτάνε τις τράπεζες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Θεαματική η Πειραιώς και σήμερα με άνοδο 5,76% την υψηλότερη στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και ξανά στο 1 ευρώ που είχε να δει από τον περασμένο Δεκέμβρη.

Καλή και η Εθνική με άνοδο 3,19% και τιμή 1,4550 ευρώ. Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός που ήταν κάτω από το 1 ευρώ και αυτή. Η Alpha Bank έκλεισε αμετάβλητη ενώ η Eurobank ήταν η μόνη από τις συστημικές με απώλειες.

Λέτε φέτος να είναι η χρονιά τους; Τώρα που ολοένα και περισσότερες χρηματιστηριακές δεν τις έχουν στις κορυφαίες τους επιλογές;

ΔΕΗ: Καλοδεχούμενη η συνέχιση της ανόδου. Έπιασε τα 1,56 ευρώ. Από τα 1,30 ευρώ και κάτι πάντως τότε που ο διαγωνισμός δεν προχώρησε φαινόταν η καλή συμπεριφορά της μετοχής. Ξέσπασε στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στα 1,6560 ευρώ πλέον ο τίτλος αφού έφυγαν πακέτα σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα, ξαναμπήκε ο μεγάλος παίκτης στη μετοχή και πλέον παρακολουθείται από πολλά σπίτια. Είναι το turnaround story στον FTSE 25.

ΑΝΕΜΟΣ: Κανένα παράπονο. Στα 2,03 ευρώ πλέον η μετοχή με άνοδο 3,57% αφού υπάρχει η σχέση ανταλλαγής αλλά και επειδή η συγκεκριμένη το αξίζει με βάση τα θεμελιώδη της.

JUMBO: Αρκετά πακετάκια έκανε σήμερα ο τίτλος. Συγκεκριμένα έκανε 5 μεταξύ 14,90 ευρώ και 14,92 ευρώ. Συνολικός όγκος πακέτων 363 χιλ. τεμάχια και αξία 5,4 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή μαζί με τον όγκο μέσα από την αγορά έκανε συνολικά 466 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στα 14,90 ευρώ με αποτίμηση 2,02 δισ. ευρώ.

SHORT: Δεν είχαμε κάποια ενημέρωση σήμερα, αλλά αύριο και μεθαύριο οι σχετικές δημοσιεύσεις θα έχουν κάποιο ενδιαφέρον, όπως πάντα άλλωστε.

Αλλά τώρα θέλουμε να δούμε το short στη ΔΕΗ αν μειώθηκε αφού και χθες και σήμερα ο όγκος ήταν αρκετά μεγάλος. Έχει και η Πειραιώς τη σημασία της αν και νομίζουμε πως παρά την άνοδο ο σορτάκιας έχει ακόμα μεγάλη υπεραξία αφού είναι καιρό ανοικτός.

ΜΙΚΡΑ: Έχουν μπει λίγο στο περιθώριο στις τελευταίες συνεδριάσεις και είναι λογικό αφού οι τράπεζες έχουν συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα και προσφέρουν καλές συγκινήσεις.

Έχει πέσει και ο όγκος αισθητά στην κατηγορία αυτή των μετοχών. Η Έλτον για παράδειγμα με περίπου 7 χιλ. τεμάχια υποχώρησε 3,5% ή η Centric ενισχύθηκε περίπου με το ίδιο ποσοστό με 8 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης