Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απίστευτο τραπεζικό ράλι με την Πειραιώς στο επίκεντρο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απίστευτο τραπεζικό ράλι με την Πειραιώς στο επίκεντρο
ΑΓΟΡΑ: Εκπληκτική συνεδρίαση με τις τράπεζες να «μαστιγώνονται» από το ξεκίνημα μέχρι και το τέλος της συνεδρίασης.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ημέρας ο τραπεζικός κλάδος. Δεν υπήρχε άλλη μετοχή ούτε για ένα όσκαρ δεύτερου ρόλου. Μόνες τους πήγαν την αγορά στα υψηλά έτους.

Μέχρι που την Πειραιώς την «κλείδωσαν» για λίγο στο limit up αν και ερχόταν από αντίδραση 75%. Ο τζίρος εκπληκτικός και λόγω MSCI. Τώρα αν κορύφωσε στις 710 μονάδες ή έχει ακόμα δρόμο θα φανεί στις επόμενες μέρες.

ΑΓΟΡΑ: Τον αδιόρθωτο είχε, αφού πολλοί αναλυτές σημείωναν εδώ και μέρες ότι τεχνικά ήταν σε υπεραγορασμένα επίπεδα, αλλά έμεινε σε υπεραγορασμένα τεντώνοντας κι άλλο τους δείκτες.

Θα έχει την ευκαιρία της να διορθώσει, αλλά φαίνεται πως υπάρχει αισιοδοξία για μία σειρά από εξελίξεις με επίκεντρο το νόμο Κατσέλη για την πρώτη κατοικία.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως δεν υπάρχει ανακοίνωση για μείωση των ανοικτών θέσεων στις τράπεζες. Μέχρι στιγμής δηλαδή. Long λεφτά μπαίνουν και κυρίως από το εξωτερικό λένε κάποιες πληροφορίες.

ΠΛΗΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Μόνο η Grivalia ξεχώρισε αλλά και αυτή έχει άμεση σύνδεση λόγω σχέσης ανταλλαγής με τη Eurobank, άρα σαν τράπεζα θα πρέπει να την υπολογίζουμε.

ΕΧΑΕ: Άμεση προεξόφληση της βελτίωσης του χρηματιστηριακού κλίματος στη μετοχή, η οποία με υψηλό όγκο πήρε απόσταση από τα 4 ευρώ.

JUMBO: Λόγω κάποιων εντολών στις δημοπρασίες που αποδίδονται στον MSCI η μετοχή έκλεισε με απώλειες 4,03% και στα 14,30 ευρώ που ήταν και το χαμηλό ημέρας.

ΤΙΤΑΝ: Και εδώ κάποιες εντολές που σχετίζονται με τις αναδιαρθρώσεις των δεικτών του ξένου οίκου έφεραν τη μετοχή στο κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας των 19,26 ευρώ που αντιστοιχεί σε απώλειες 2,73%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Εδώ οι εντολές έφεραν κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 9,17 ευρώ. Άνοδος 2,34% και αποτίμηση 1,31 δισ. ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Δεν περιμέναμε να κινηθούν αφού όταν παίζουν οι τράπεζες όλοι αρέσκονται στο trading πάνω σε αυτές. Άλλωστε εκεί που τις είχαν πάει μικρομεσαίες τις είχαν κάνει.

Η Centric είχε μικρή άνοδο με καλούτσικες συναλλαγές, η Μουζάκης και πάλι είχε καλό όγκο για τα δεδομένα της, μας άρεσε επίσης η Χαϊδεμένος που έκλεισε στα 0,50 ευρώ με αγοραστές και κοντά στα 10 χιλ. τεμάχια συναλλαγές.

Καλή παρουσία και από Ιντρακόμ Κατασκευές αλλά και από την Ιντρακόμ. Κάποια άλλα ποιοτικά μικρομεσαία έχουν βρει αφορμή για μία διόρθωση μετά την πρόσφατη άνοδο που είχαν καταγράψει.

ΕΛΠΕ: Αύριο θα είναι στο επίκεντρο, αν την αφήσουν τη μετοχή οι τράπεζες. Τα αποτελέσματα και κυρίως αυτά που θα πει η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη.

AEGEAN: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό για το ομόλογο και η δημόσια προσφορά θα ξεκινήσει από 5 έως 7 Μαρτίου. Πιστεύουμε πως δεν έχει ανάγκη, η εταιρεία θα πάει καλά.

FOLLI FOLLIE: Πρόστιμα 20,3 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε όποιον είχε ανάμειξη. Τώρα αν θα πληρωθούν είναι άλλο θέμα. Περιμένουμε τη συνέχεια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης