Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΕΛΠΕ: Στόχος 1 δισ. ευρώ EBITDA μετά το 2020 – Με ΕV/EBITDA 5,5 διαπραγματεύεται ο όμιλος

tags :
ΕΛΠΕ: Στόχος 1 δισ. ευρώ EBITDA μετά το 2020 – Με ΕV/EBITDA 5,5 διαπραγματεύεται ο όμιλος
Οι ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές μαζί με την πώληση της ΔΕΣΦΑ οδήγησαν σε σημαντική απομόχλευση – Σε χαμηλό 9ετίας ο καθαρός δανεισμός
Θετικά αποτελέσματα παρά τη χειροτέρευση του περιβάλλοντος διύλισης εμφάνισαν τα ΕΛΠΕ ενώ ανακοίνωσαν συνολικό μέρισμα 0,75 ευρώ ανά μετοχή (μαζί με το έκτακτο από την πώληση της ΔΕΣΦΑ), εκ του οποίου 0,25 ευρώ ανά μετοχή έχει ήδη καταβληθεί.
Η απόδοση ξεπερνά το 9% και σύμφωνα με όσα είπε η διοίκηση σχεδιάζει να προσφέρει μερισματική απόδοση στους μετόχους 5% η οποία θα χρηματοδοτείται από της ελεύθερες ταμειακές ροές του ομίλου.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αναλυτές το 2019 ξεκίνησε αδύναμα αλλά αναμένουν να επιστρέψουν τα περιθώρια στα κανονικά επίπεδα καθώς πλησιάζει το τρίτο τρίμηνο και θα πρέπει να εφαρμοστεί ο κανονισμός του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (IMO) για το 2020.
Οι ελεύθερες ταμειακές ροές παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα το 2018 και συγκεκριμένα στα 572 εκατ. ευρώ και μαζί με την πώληση της ΔΕΣΦΑ οδήγησαν σε καθαρό δανεισμό 1,5 δισ. ευρώ.
Η εφαρμογή του λογιστικού προτύπου 16 θα έχει επίδραση 160-180 εκατ. ευρώ σε κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων μίσθωσης και 30-40 εκατ. ευρώ επίδραση στα EBITDA.
Σύμφωνα με την IBG η μετοχή θα μπορούσε να βρει στήριξη από τον επερχόμενο διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης και από την υγιή μερισματική απόδοση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης