Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εντυπωσιακή εβδομάδα με πέντε ανοδικές και πέρασμα πάνω από τον 200άρη

tags :
Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εντυπωσιακή εβδομάδα με πέντε ανοδικές και πέρασμα πάνω από τον 200άρη
ΑΓΟΡΑ: Εντυπωσιακό κλείσιμο εβδομάδας στο ΧΑ με νέα άνοδο αλλά και σημαντικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών οι οποίες απορροφήθηκαν από τους αγοραστές. Το πέρασμα πάνω από τον 200άρη μας γυρίζει σε bull market.

Η εβδομάδα είχε πέντε στις πέντε ανοδικές και συνολική άνοδο 5,28% με τις τραπεζικές μετοχές να κλέβουν την παράσταση. Σημειώνεται πως έχουν συμπληρωθεί έξι συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες.

Ωστόσο, σήμερα και που οι τράπεζες εμφάνισαν καλή αλλά ήπια σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες άνοδο, εμφανίστηκαν στηρίξεις από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Αττικής είχε τη μεγαλύτερη άνοδο με 28% και ακολούθησε η Πειραιώς με 3,66%. Μικρότερη η άνοδος για Alpha Bank, ενώ με απώλειες έκλεισαν Eurobank και Εθνική.

Η Eurobank είχε και ένα μεγάλο πακέτο που αντιστοιχούσε στο 1,1% του μετοχικού κεφαλαίου. Αντίστοιχο πακέτο έγινε και στη Grivalia.

Κάποιες τραπεζικές μετοχές ακούμπησαν ισχυρές αντιστάσεις και είδαμε πισωγύρισμα. Μένει να φανεί αν θα ξεκινήσει μία καλή διόρθωση στο ΧΑ ή αν οι αγοραστές έχουν ακόμα δυνάμεις.

ΧΑ: Το καλό κλίμα στο εξωτερικό όπου υπάρχει άνοδος άνω του 10% στις κύριες αγορές, η προοπτική εξόδου στις αγορές με δεκαετές, η προσδοκία αναβάθμισης από τη Moody’s και η συμφωνία για το νόμο Κατσέλη έχουν δώσει καλή απόδοση από την αρχή του έτους.

ΕΛΠΕ: Εξαιρετικές οι προοπτικές αφού μετά το 2020 αναμένονται EBITDA 1 δισ. ευρώ ενώ η απομόχλευση πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο.

Υπάρχει και ο διαγωνισμός για την πώληση του 50,1% του συνόλου των μετοχών και η αποτίμηση πλέον έφτασε στα 2,53 δισ. ευρώ. Με χαμηλό p/e παραμένει η μετοχή.
Στα 8,31 ευρώ έκλεισε με άνοδο 3,36% και όγκο 246 χιλ. τεμάχια.

ΟΠΑΠ: Και αυτός δυνατός έβαλε το λιθαράκι του στη σημερινή άνοδο. Έκλεισε στα 9,25 ευρώ με άνοδο 2,78%.

ΑΒΑΞ: Από τα μικρά ξεχώρισε η συγκεκριμένη με άνοδο 12,90% και κλείσιμο στα 0,35 ευρώ, πάνω δηλαδή από την τιμή που θα γίνει η αύξηση κεφαλαίου.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Με άνοδο σχεδόν 15% και όγκο 31 χιλ. τεμάχια ήταν και αυτή μέσα στους πρωταγωνιστές από τα μικρομεσαία χαρτιά.

FOURLIS: Εξαιρετική η σημερινή πορεία που προστίθεται στη σημαντική αντίδραση από τα χαμηλά που έγραψε στις 18 Ιανουαρίου όταν ακούμπησε μία καλή στήριξη λόγω των μεγάλων πωλήσεων που υπήρχαν στη μετοχή.

Όσοι παρακολουθούν την τεχνική ανάλυση προφανώς και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και σήμερα από τα 4,89 ευρώ βλέπουν σημαντικές υπεραξίες.

LAMDA: Θα περιμέναμε καλύτερη αντίδραση αφού μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες καλές χρηματιστηριακές μέρες. Ενισχύθηκε 2,77% και έκλεισε στα 6,68 ευρώ με όγκο 104 χιλ. τεμάχια.

COCA COLA: Την τράβηξαν και αυτή στα 30,12 ευρώ και την έκλεισαν στο υψηλό ημέρας βάζοντας πλάτη στην άνοδο της αγοράς.

CENTRIC: Αν και υπήρχαν αγοραστές υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος για μεγάλο διάστημα μέσα στη συνεδρίαση δεν έγινε πράξη με αποτέλεσμα να κλείσει στα 0,1415 ευρώ και στο -4,39%.

ΠΕΡΣΕΥΣ: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα αν και κάποιοι φοβούνται τη μεγάλη εξάρτηση που έχει από τη Σελόντα και φοβούνται αν θα μπορέσει να παραμένει βασικός προμηθευτής μετά την εξαγορά από την Ανδρομέδα.

Η μετοχή πιέστηκε 2,86% και έκλεισε στα 1,02 ευρώ με αποτίμηση 17,5 εκατ. ευρώ. Παίζει με p/e 6 και p/bv κάτω από μία φορά.

Δεν ξέρουμε αν τα τροφάδικα που έχουν οι τρεις εταιρείες φτάνουν για να μείνει έξω η Περσεύς. Πάντως η διοίκηση αναφέρει πως θέλει να φέρει νέους πελάτες και να βελτιώσει τη σύνθεση των πελατών της.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης