Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συλλήψεις για υπόθεση σωματεμπορίας και εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών από την ΕΛ.ΑΣ.

Συλλήψεις για υπόθεση σωματεμπορίας και εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών από την ΕΛ.ΑΣ.
Συλλήψεις για υπόθεση σωματεμπορίας και εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών
Σε 13 συλλήψεις για υπόθεση σωματεμπορίας προχώρησαν στην Αθήνα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πρόεκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης αφού εντόπιζαν νεαρές γυναίκες, κυρίως υπηκόους Αλβανίας, Ρουμανίας, Ουκρανίας, Μολδαβίας άλλα και Ελλάδας, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική τους θέση, αποσπούσαν την συναίνεση τους, προκειμένου να εργαστούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους, παρακρατώντας το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που αποκόμιζαν.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εκμεταλλεύονταν τουλάχιστον 37 γυναίκες, τις οποίες εξέδιδαν μέσω 10 επιχειρήσεων με έδρες την Αττική, οι οποίες λειτουργούσαν είτε ως γραφεία ραντεβού, είτε ως κέντρα παροχής υπηρεσιών μασάζ και ήταν εξοπλισμένες με τηλεφωνικά κέντρα.
Την μεταφορά των γυναικών στους υποψήφιους «πελάτες» είχαν αναλάβει δώδεκα μέλη του κυκλώματος στα οποία είχε ανατεθεί ο ρόλος του μεταφορέα - «ταξιτζή» και παράλληλα του «προστάτη» των γυναικών.
Ο 37χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, είχε οργανώσει και διηύθυνε όλο το εγκληματικό δίκτυο, αναθέτοντας ρόλους, εντάσσοντας καινούρια μέλη και κανονίζοντας τη διανομή των γυναικών ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών.
Τα κέρδη από την εκμετάλλευση των γυναικών είναι μεγάλα καθώς κάθε ραντεβού κοστολογούταν από 70 ευρώ έως 150 ευρώ, ενώ σε καθημερινή βάση πραγματοποιούταν πληθώρα ραντεβού, με τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης σε ορισμένες περιπτώσεις να αγγίζουν το χρηματικό ποσό των 5.000 ανά ημέρα.
Διακριβώθηκαν ακόμη περιπτώσεις, στις οποίες οι εκδιδόμενες γυναίκες χρησιμοποιούνταν και ως μεταφορείς μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών, που τις παρέδιδαν σε υποψήφιους πελάτες.
Επιπλέον, οι δράστες για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές Αρχές χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα κυρίως αλλοδαπούς (ghost - phones).
Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικών λειτουργών, αλλά και σε σωματικές έρευνες, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά:

*πλήθος ψηφιακών συσκευών και φορητών ψηφιακών χώρων αποθήκευσης δεδομένων,
*πλήθος από ατζέντες με σημειώσεις και
*πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών σύνδεσης (sim).

Επίσης κατασχέθηκαν συνολικά οκτώ αυτοκίνητα, μια μοτοσικλέτα και το χρηματικό ποσό των (25.000) ευρώ, ως προερχόμενα από τη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων.

Επιπλέον, η Αστυνομία εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση, μεταφορά, αποθήκευση και πώληση ναρκωτικών ουσιών -κυρίως κοκαΐνης- σε περιοχές της Αττικής και της Δυτικής Ελλάδας, προχωρώντας σε έξι συλλήψεις για την υπόθεση.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 32χρονος αλλοδαπός, αρχηγός της οργάνωσης, ενώ διακριβώθηκε ότι διακινήθηκαν συνολικά 3,5 κιλά κοκαΐνης το τελευταίο έτος.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, πώληση και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών πρόεκυψε ότι οι συλληφθέντες με τουλάχιστον ακόμη 14 άγνωστους συνεργούς τους, από αρχές του έτους 2018 είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον 32χρονο αλλοδαπό.
Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κυρίως κοκαΐνης, σε χρήστες της Αττικής και της Αιτωλοακαρνανίας, όπου διακίνησαν τουλάχιστον τρία κιλά και πεντακόσια γραμμάρια κοκαΐνης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Οι δράστες είχαν συγκεκριμένους και διακριτούς ρόλους όπως αρχηγός, διακινητές και αποθηκάριος, ενώ για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις Αστυνομικές Αρχές χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα, κυρίως αλλοδαπούς (ghost - phones), καθώς και εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με την ανταλλαγή μηνυμάτων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αφού επεξεργάζονταν την ναρκωτική ουσία στην οικία του αρχηγού, την διαμοίραζαν σε μικρές ποσότητες, περίπου ενός γραμμαρίου, τις οποίες στη συνέχεια τις απέκρυπταν σε εξωτερικούς χώρους φύλαξης (καβάντζες), απ’ όπου τις μετέφεραν με οχήματά, στα οποία είχαν διαμορφώσει ειδικές κρύπτες.
Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των συλληφθέντων, αλλά και σε σωματικές έρευνες, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά:

*224,4 γραμμάρια κοκαΐνης (σε μορφή βράχου),
*8,6 γραμμάρια κάνναβης,
*πτυσσόμενη ράβδο και τρία μαχαίρια,
*ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
*πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών σύνδεσης (sim).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης