Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανική Ραδιοφωνία: Η ελληνική κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί - Δύσκολες οι επενδύσεις

Γερμανική Ραδιοφωνία: Η ελληνική κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί - Δύσκολες οι επενδύσεις
Εμφανίστηκαν και τα πρώτα αρνητικά σημάδια στην τουριστική κίνηση για φέτος καθώς αναμένεται ανάπτυξη μόλις 1% αντί 2%
«Η ελληνική κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί παρά την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» αναφέρει η γερμανική ραδιοφωνία ARD φιλοξενώντας δηλώσεις του Έλληνα οικονομολόγου και ιδρυτής του πόρταλ οικονομικής ανάλυσης MacroPolis Νίκο Μαλκουτζή.
Όπως εκτιμά ο έλληνας οικονομολόγος «δεν έχει έρθει ακόμη η μεγάλη βελτίωση καθώς Γερμανοί και άλλοι ξένοι επενδυτές παραμένουν εξαιρετικά προσεκτικοί».
Σε ρεπορτάζ της για την ελληνική οικονομία η ARD αναφέρει ότι «κινητήριος μοχλός της οικονομίας εξακολουθεί να είναι ο τουρισμός, όπως πριν, παρά κάποια ίσως πρώτα αρνητικά σημάδια που υποδηλώνουν μείωση της τουριστικής κίνησης για φέτος καθώς οι ειδικοί αναμένουν ανάπτυξη μόλις 1% αντί 2% για τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα».
Σε άλλες δηλώσεις του Jens Bastian, σύμβουλου επιχειρήσεων στην Αθήνα εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια, «η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ελευθερία στις επενδύσεις. Ωστόσο δεν είναι ορατό ένα μαζικό κύμα επενδύσεων» ενώ συνιστά, στους επίδοξους επενδυτές να το ξανασκεφτούν.
ο Bastian εκτιμά ότι τα προγράμματα λιτότητας ήταν «σωστά και σημαντικά, αλλά πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία στο ελληνικό κράτος να επενδύσει τα πλεονάσματα στα σωστά πεδία».
Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Μαλκουτζής εστιάζει στον τουρισμό, έναν τομέα που δίνει θετική ώθηση και σε άλλους τομείς, στον ξενοδοχειακό κλάδο αλλά και στο λιανικό εμπόριο, εντούτοις ο ίδιος προβληματίζεται από τις πρώτες ενδείξεις για λιγότερες αφίξεις τουριστών φέτος.
Για τον Μαλκουτζή, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ένα «σημαντικό μέτρο» για μια σταθερή αύξηση των τουριστών θα ήταν η «επέκταση της τουριστικής σεζόν, ώστε να μην κλείνουν ξενοδοχεία και εστιατόρια αρχές Οκτωβρίου».
Παράλληλα βλέπει και σε άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως στον κλάδο υπηρεσιών πληροφορικής, «την προοπτική για μια ισχυρή ανάπτυξη».
Το ρεπορτάζ κλείνει με την εξής παρατήρηση: «Ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση θα λάβει στις φετινές εκλογές το χρίσμα– θα πρέπει να φέρει και ένα μεγάλο βάρος. Το βάρος να κάνει την Ελλάδα να τα πάει καλύτερα– μια χώρα, η οποία ακόμη δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει πραγματικά την κρίση».

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης