Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Ο πληθωρισμός στην Τουρκία πολύ σύντομα θα μειωθεί στο 7%

Erdogan: Ο πληθωρισμός στην Τουρκία πολύ σύντομα θα μειωθεί στο 7%
Ο Erdogan δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για το αντιπληθωριστικό του σχέδιο
Ο πληθωρισμός στην Τουρκία θα μειωθεί στο 6% ή 7% από το σημερινό 19% -20% δήλωσε το Σάββατο (2/3) ο πρόεδρος της χώρας, Recep Tayyip Erdogan, μη διευκρινίζοντας ωστόσο πως φιλοδοξεί να επιτύχει τον συγκεκριμένο στόχο. 
Ο Erdogan δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για το αντιπληθωριστικό του σχέδιο αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μιλά για την περίοδο μετά τις τοπικές εκλογές στις  31 Μαρτίου.
Ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν μόλις πάνω από 20% τον Ιανουάριο  2019 και τα στοιχεία της Δευτέρας (4/3) αναμένεται να παρουσιάσουν ελαφρά πτώση στο 19,9% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με το Reuters.
Η πολιτική αβεβαιότητα και η ανησυχία των επενδυτών για τη νομισματική πολιτική του Erdogan οδήγησαν σε πτώση της τουρκικής λίρας το 2018, με αποτέλεσμα το νόμισμα να υποχωρήσει σχεδόν 30% έναντι του δολαρίου και να ωθήσει τον πληθωρισμό σε πάνω από 25% τον Οκτώβριο.
Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι υψηλός, αλλά διατηρείται κάτω από το επιτόκιο, το οποίο η κεντρική τράπεζα αύξησε κατά 6,25 ποσοστιαίες μονάδες στο 24% το Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης