Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας (ΝΔ): Αναγκαίο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη - Μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης

Σταϊκούρας (ΝΔ): Αναγκαίο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη - Μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης
"H κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να πετύχει βιώσιμη ανάπτυξη", ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας
Την ανάγκη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη βιώσιμη ανάπτυξη, που μπορεί να οδηγήσει και σε υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης,  υπογράμμισε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Ανέφερε ότι  κύρια χαρακτηριστικά αυτού του σχεδίου πρέπει να είναι η αλλαγή της σύνθεσης του πλούτου και η βελτίωση της ποσότητάς του, η ενίσχυση της παραγωγικότητας και της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας, η επιστροφή επιχειρήσεων και επιστημόνων στη χώρα, η αντιμετώπιση της συρρίκνωσης του πληθυσμού, η απάντηση του δομικού μετασχηματισμού της εργασίας και η μείωση των δημοσιονομικών στόχων.
Μάλιστα τόνισε ότι το σχέδιο αυτό είναι εφικτό και έκανε αναφορά στους άξονες στους οποίους θα στηρίζεται, με πρώτο τη λελογισμένη στοχευμένη μείωση φόρων, άμεσων και έμμεσων, με χρήση δημοσιονομικών ισοδυνάμων από την αξιολόγηση δαπανών στο σύνολο του Δημοσίου, την υλοποίηση των οροφών δαπανών για όλους τους φορείς του Δημοσίου, τη μη διόγκωση του κράτους, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις συμβάσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και από την ακόμα μεγαλύτερη επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Δεύτερος άξονας, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών.
Υπενθύμισε ότι η ΝΔ έχει καταθέσει ολοκληρωμένες απόψεις για τρεις πυλώνες στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, για συνδυασμό ανακεφαλαιοπητικού συστήματος και αναδιανεμητικού.
Περαιτέρω, ο τρίτος άξονας, όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, είναι η ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, ενώ τέταρτος η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
Η χώρα με αυτό το σχέδιο, όπως τόνισε ο κ Σταϊκούρας, μπορεί να πετύχει σύντομα υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, βοηθώντας στη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και συνεπώς στην επαναδιαπραγμάτευση των δημοσιονομικών στόχων.
Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι αυτή η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να πετύχει βιώσιμη ανάπτυξη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης